REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Substanța care reduce mortalitatea prematură: în ce alimente e găsită

Substanța care reduce mortalitatea prematură: în ce alimente e găsită

A.F. 9 mai 2023 | 00:00 352

Consumul zilnic de alimente bogate în acid folic, cunoscut și sub numele de vitamina B9, poate duce la diminuarea semnificativă a riscului de mortalitate din toate cauzele și la o reducere a riscului de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, se arată într-un studiu efectuat în SUA și publicat în Nutrition Research.

Substanta care reduce mortalitatea prematura: in ce alimente e gasita

Alimentele bogate în acid folic sunt broccoli, linte, semințe de floarea soarelui, avocado, alune, banane, portocale, soia, năut.

Potrivit studiilor, consumul de alimente bogate în acid folic previne bolile cardiovasculare. National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) este un program conceput pentru a urmări starea de sănătate și nutriție a cetățenilor Statelor Unite. Astfel, cercetătorii au socotit consumul zilnic de acid folic prin însumarea consumului zilnic de folat din alimente, dar și din suplimente, informează News Medical.

În continuare, cercetătorii au adunat date despre cantitatea de acid folic din organism prin intermediul informațiilor primite de la participanți. Aceștia au transmis cantitățile de alimente bogate în acid folic consumate în ultimele 24 de ore.

Persoanele participante la studiu care se confruntau cu prediabet, diabet și rezistență la insulină au fost monitorizate de către specialiști.

Aproximativ 21% dintre persoanele participante la studiu cu diabet au avut cantitatea medie de folat, în timp ce 29,42% au ales să apeleze la suplimente. Mai mult decât atât, 27,17% dintre cei cu prediabet au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, iar 24,14% au apelat la suplimente.

Totodată, persoanele rezistente la insulină au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, în vreme ce 20,32% au apelat la suplimente, citează stiripesurse.ro.

La persoanele participante la studiu cu diabet, mărirea cu o unitate a consumului de acid folic a fost asociată cu o scădere cu 7,1% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 11,4% a mortalității cauzate de boli cardiovasculare și cu o reducere cu 6,4% a mortalității cauzate de cancer.

În aceeași ordine de idei, la persoanele cu prediabet, creșterea cu o unitate a consumului de folat a fost legată cu o scădere cu 3,6% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 7,8% a mortalității cauzate de bolile cardiovasculare și cu o reducere cu 3,6% a mortalității cauzate de cancer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768