REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Sunak o demite pe Suella Braverman de la Ministerul de Interne

Sunak o demite pe Suella Braverman de la Ministerul de Interne

Victor ROTARU 14 noiembrie 2023 | 00:00 945

Premierul britanic Rishi Sunak a demis-o luni pe titulara controversată a Ministerului de Interne, Suella Braverman, după criticile adresate de aceasta poliţiei, şi a înlocuit-o cu James Cleverly, până acum ministru de externe, în cadrul unei remanieri în perspectiva alegerilor legislative, notează AFP.

Sunak o demite pe Suella Braverman de la Ministerul de InterneSuella Braverman

'Astăzi, @RishiSunak îşi întăreşte echipa guvernamentală pentru a pune în aplicare decizii pe termen lung pentru un viitor mai bun', a transmis Partidul Conservator pe platforma X (ex-Twitter).

O astfel de remaniere era aşteptată de săptămâni, în contextul în care Sunak, premier de ceva mai mult de un an, caută să se relanseze şi să se pregătească pentru alegerile legislative, ce vor avea loc anul viitor sau cel târziu în ianuarie 2025.

Partidul său, la putere de aproape 14 ani, se află la mare distanţă în sondaje în urma laburiştilor.

Evenimentele s-a precipitat săptămâna trecută, când, într-un articol din Times, ministrul de interne a criticat poliţia londoneză pentru că a autorizat marşul propalestinian desfăşurat sâmbătă.

Articolul nu primise undă verde din Downing Street, contrar regulilor obişnuite.

Comentariile ministrului au fost considerate ca lezând independenţa operaţională a poliţiei.

Ele s-au adăugat unei serii de polemici provocate în ultimele luni de Suella Braverman, o politiciană cu poziţii foarte de dreapta: ea a calificat sosirea refugiaţilor drept 'invazie' şi a vorbit despre un 'uragan' migrator, iar mai recent a spus că persoanele fără adăpost dorm în corturi în virtutea unui 'mod de viaţă ales'.

Demiterea acestei politiciene din aripa de dreapta, care se lansează deliberat în 'războaie' culturale, riscă să provoace tulburări în rândul conservatorilor şi să adâncească diviziunile, unii deputaţi care o susţin ameninţând deja că vor demisiona dacă Braverman va părăsi guvernul, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suella a acuzat politia ca permite islamistilor sa faca ce vor in Londra. tocmai d-asta a fost demisa de progresisti, ca a criticat manifestarile pro-Hamas din Londra.
1
0
SUELLA ASTA , O BRITANICA GET BEGET,DA NICI CU SUNAK NU MI-E JENA,DOWNING STREET,SUNAK, SUELLA,V-AIU AJUNS BLESTEMELE IMPERIULUI, TOVARASI BRITANICI,
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712