REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.1° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Sunt diabeticii în pericol odată cu dispariția Ozempicului? Ce spun medicii diabetologi

Sunt diabeticii în pericol odată cu dispariția Ozempicului? Ce spun medicii diabetologi

Georgiana BOGLEA 17 iunie 2024 | 00:00 1879

Medicamentul Ozempic, atât de necesar persoanelor care suferă de diabet de tip 2, nu va mai fi disponibil în România de la 1 august 2024. Totuși, medicii diabetologi ne asigură că cei care suferă de această boală nu vor fi afectați de acest lucru deoarece pe piață există un înlocuitor.

Sunt diabeticii in pericol odata cu disparitia Ozempicului? Ce spun medicii diabetologiMedicamentul Ozempic

Ozempic este un medicament folosit în tratamentul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2. Deși acesta este scopul pentru care a fost creat, oameni de pe întreg globul au început să îl folosească pentru a-i ajuta la slăbit, chiar dacă nu suferă de diabet, unul dintre efectele secundare ale acestuia fiind de a inhiba apetitul.

Varianta injectabilă, în toate concentrațiile disponibile până acum, va dispărea din toate farmaciile din România.

Medicamentul Ozempic a fost folosit și în scopul de a slăbi, de persoane care nu suferă de diabet

Medicamentul Ozempic este produs de compania farmaceutică Novo Nordisk și conține ingredientul activ semaglutidă ce imită efectul hormonului GLP-1, care antrenează producția de insulină. Pe lângă acest lucru, acest hormon inhibă apetitul, astfel că unul dintre efectele secundare ale medicamentului Ozempic este pierderea în greutate.

Medicii diabetologi nu recomandă folosirea acestui medicament persoanelor care nu suferă de diabet deoarece pe lângă pierderea în greutate, mai există o serie de efecte adverse de la declanșarea unor alergii până la apariția unor forme de cancer.

Sunt diabeticii in pericol odata cu disparitia Ozempicului? Ce spun medicii diabetologiDoctorul diabetolog Mihaela Iftene

„Ozempic este un medicament pentru tratarea diabetului, nu pentru obezitate. Poate afecta sănătatea, dar fiecare individ este diferit.“, a spus medicul diabetolog Mihaela Iftene.

Există deja un înlocuitor al medicamentului Ozempic pe piață

Totuși, persoanele care suferă de diabet de tip 2 nu au motive de îngrijorare deoarece după data de 1 august a.c. va fi disponibilă Semaglutida, sub formă de comprimate orale și se va elibera doar la recomandarea medicului. „Fiecare pacient va trebui să se adreseze medicului pentru a-i adapta medicația  într-un mod personal, în funcție de analize. Există la ora actuală Semaglutida cu administrare orală“, a declarat doctorul Mihaela Iftene.

Este recomandat să nu luați medicamente fără recomandarea unui medic în prealabil pentru că acestea pot avea repercusiuni asupra propriului corp care pot fi adesea fatale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cea mai bună doctoră din Constanța. O doamna deosebită,mare caracter și finețe, o profesionista desăvârșită. Felicitări Dna doctor
5
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515