REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
23.3° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

Sunt unitățile de ÎNVĂȚĂMÂNT din Constanța pregătite de noul an școlar?

Sunt unitățile de ÎNVĂȚĂMÂNT din Constanța pregătite de noul an școlar?

Replica API 14 august 2021 | 00:23 1734

Situația pandemică creată de la începutul anului 2020 a lovit din plin sistemul educațional. Cumpenele prin care au trecut cadrele didactice și elevii nu se vor mai repeta. Anunță Ministerul Educației că la ora actuală elevi se vor duce fizic la cursuri. Totodată comunică că sunt pregătiți pentru mediul on-line și pregătesc digitalizarea școlilor. Indiferent de scenariu, școlile trebuie să fie pregătite! Potrivit reprezentanților ISJ, încă se lucrează la reabilitarea școlilor din Constanța și județ, dar garantează că vor fi gata până la 13 septembrie.

După încheierea anului școlar 2020 – 2021, școlile din Constanța au intrat în renovare. Unele dintre ele, pentru că... avem experiența anilor trecuți când elevii s-au trezit în clase nerenovate și neigienizate.

Reprezentanții ISJ ne-au declarat că au început pregătirile pentru noul an școlar încă din iunie și sunt convinși că vor termina renovările până la începutul lui septembrie.

La rândul său, și ministrul Câmpeanu este optimist.

„Noul an școlar va începe în data de 13 septembrie, după tot ce știm acum, cu prezență fizică. Motivele sunt destul de clare. În școli s-au respectat regulile de protecție sanitară mai riguros ca în oricare alte medii, sigur cu excepția mediului spitalicesc. În școli se vor respecta regulile sanitare în continuare. Avem în școli personalul didactic, auxiliar și nedidactic cea mai numeroasă categorie în valoare absolută vaccinată. Susținem în continuare campania de vaccinare. Suntem încrezători că vom avea rezultate satisfăcătoare. Oricum suntem la dublu față de media națională cu rata de vaccinare a celor din școli... Va începe cu prezentă fizică în data de 13 septembrie.”, a declarat Sorin Cîmpeanu Ministru Educației pentru B1 TV, pe 9 august.

Deși Sorin Cîmpeanu spune ferm că din 13 septembrie vor începe orele fizic în unitățile de învățământ, la Constanța situația nu este asa certă “Noi ne dorim să avem prezență fizică la școli, momentan nu știm dacă va fi on-line sau fizic. Direcția de Sănătate Publică Constanța ne va comunica situația pandemică din luna septembrie și dacă vom începe fizic orele.” ne-au spus reprezentanți ISJ

Creșele trec în sistemul educațional

Proiectul Ministerului Educației „Educația timpurie” începe chiar din septembrie, cu preluarea tuturor creșelor în sistemul de învățământ. „Am calculat totalul cheltuielilor, iar din toamnă vom prelua creșele în sistemul de educație. Este un concept de educație timpurie integrată creșă – grădiniță.” anunță Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educației, la postul de televiziune B1 TV.

În municipiul Constanța Direcția Administrare Creșe își desfășoară activitatea în 5 sedii, având un număr începând de 60 până la 80 de locuri disponibile. Acestea vor ieși din subordinea Consiliului Local și vor intra sub a Sistemului educațional.

M.T.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cercetati si situatia scolii 38 din Tomis Nord. Nu e gata si nu toti copiii revin fizic la scoala!
0
0
Asta isi face stirile de la B1 TV? De ce nu merge acolo? Sta si ia cu copy-paste si isi trece numele. Foarte urat, madame!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118