REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Supărat că nu mai papă bani de la IPJ, Daniel Manole vrea să blocheze licitația

Supărat că nu mai papă bani de la IPJ, Daniel Manole vrea să blocheze licitația

Replica API 3 februarie 2022 | 00:30 4302

Societatea fostului director ARSVOM, Daniel Manole, a primit, de-a lungul timpului, mai multe contracte de la IPJ Constanța, în vederea reparării și întreținerile autovehiculelor Inspectoratului la service-ul pe care acesta îl deține în Constanța. De când a ajuns în atenția DNA, pentru infracțiuni de corupție, Manole pare să nu mai aibă succes în afaceri. Supărat că nu mai încasează bani de la IPJ, fostul director, prin societatea pe care o deține, Andromeda Serv, a contestat o licitație ce a avut loc în luna decembrie a anului trecut.

Daniel Manole

Adromeda Serv SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu alte autovehicule, 29 de angajaţi, în 2020, și o cifră de afaceri de peste 4 milioane de lei. Contractele cu statul, în special cu IPJ, l-au ținut pe linia de plutire pe Daniel Manole, cel care controlează şi Brotăcei Aliment SRL. În decembrie a pierdut un contract, așa că a contestat licitația organizată de IPJ pentru Prestări servicii de reparare și întreținere a autospecialelor, autovehiculelor și motocicletelor din dotarea IPJ Constanța.

Manole a cerut suspendarea procedurii de atribuire conform art. 22 din Legea 101/2016 până la soluționarea contestației; obligarea IPJ la adoptarea măsurilor de remediere, cu respectarea principiilor proporționalității, nediscriminării, tratamentului egal și al transparenței, iar în cazul în care, în soluționarea acestui demers, se constată că procedura în discuție este viciată, dincolo de remediere (...) a cerut anularea procedurii de atribuire. Contestația a fost respinsă, ca tardivă.

service-ul lui Daniel Manole

Manole, judecat de DNA Constanța pentru corupție

Daniel Manole, la data faptelor director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) din cadrul Ministerului Transporturilor, este acuzat de DNA Constanța de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită. În perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea menționată mai sus, împreună cu ceilalți inculpați ar fi constituit un grup infracțional care ar fi avut ca scop achiziția, cu fraudarea legislație primare în materie, de către instituția pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA). Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiți la recepția finală. De menționat este faptul că, societatea câștigătoare a licitației doar „ar fi mimat” construcția acelor nave, în realitate acestea fiind achiziționate la jumătate de preț de la o societate comercială din Estonia. Pentru contribuția sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe la Primaria Navodari cand trece DNAul. Primarul asfalteaza strada catre cimitir in fiecare an dar de strazile din zona Campului il doare in kur
1
0
De ce contestatiile licitatiilor nu se rezolva in cel mult 15 zile, iar cel care a facut contestatie si pierde procesul sa fie amendat zdravan ?!
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303