REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.7° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
35.7° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Supermarketurile ar putea fi închise duminica, iar sâmbăta să aibă program scurt

Supermarketurile ar putea fi închise duminica, iar sâmbăta să aibă program scurt

Victor ROTARU 19 februarie 2024 | 00:00 4489

Supermarketurile din România ar putea fi închise duminica, iar sâmbăta să aibă program scurt, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament.

Supermarketurile ar putea fi inchise duminica, iar sambata sa aiba program scurt

Un proiect de lege care ar urma să schimbe regulile de funcţionare pentru marile lanţuri de magazine a fost depus în Parlament. Iată ce cred românii despre aceste modificări. "Nu e un lucru bun, să ştiţi, pentru că e nevoie. Omul se duce, cumpără", este de părere un bărbat.

"Cred că ar fi rău, omul se ducea şi cumpăra. Lumea atunci e liberă, când să te duci? În timpul săptămânii? Eu sunt pensionară, dar cei care au serviciu...", spune o femeie aflată în piaţă. "Eu în week-end îmi fac cumpărăturile, că în timpul săptămânii muncesc. N-avem încotro, dacă se închid, ne dăm după lege", crede o altă femeie.

Un alt bărbat este de altă părere: "Să închidă, e o idee bună, că aşa ar mai sta şi lumea liniştită. Pe de altă parte, mulţi îşi fac cumpărăturile sâmbătă şi duminică. Şi pentru supermarketuri ar fi un dezavantaj", potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi ideal in toate domeniile sa fie închis în week ,nu doar in marketuri Dar ar leșină patronii ăștia avari
1
1
Eu îmi fac piața vineri seara sau sâmbătă dimineața, nu văd utilitatea programului actual al supermarketurilor,o cheltuiala inutilă stresul angajaților pentru câțiva firfirei ,dacă se schimbă programul toți ne vom adapta și asa vor putea și angajații supermarketurilor sa-si petreacă duminica în familie
10
1
Supermarket=/=mall.
1
1
Aseară la ora 21/30 în auchan erau 5 perechi care își plimbau copii cu cărucioarele printre rafturi, pentru Asta trebuie să fie deschis sâmbătă și duminică?
9
1
Rahatii cu magazine de cartier se duc vineri cumara marfa de la Auchan care e deja scum...a si o revand dublu sambata si duminica ,normal ca nu mai ai alta varianta,,si sunt aici e site o gramada de bovine tam...te care zic ca e bine.si boul ala care zice ca trebuie sa se treaca la 5 zile de munca ,alt cretinoid .DECI LA 7 zile ovinele care lucreaza e minim economie adica 2450 de lei de c***t iti dai seama ca l a5 zile or sa ia salariu in gura adica vreo 2000 .Vad si cred ca in tara asta de c***t sunt numai cretini si lasa ca usnt ei asa dar dobitoci sunt si beizadele lor facute din laba
3
0
Sa se treaca la saptamana de lucru de 5 zile si asa cei care muncesc acolo sunt platiti cu salariul minim...iar daca se vrea sa se lucreze si sambata ,sa se plateasca dublu. Dar, duminica da,relax...
13
0
multora le face placere sa mearga duminica la cumparaturi nu vad justificarea sau ratiunea care e ? eventual s-ar putea reduce programul duminica la 8 ore cred ca ar fi o solutie mai buna multi pierd timpul si se relaxeaza duminica acolo la o bere sau cafea sau o simpla plimbare ptr ca localurile noastre nu sunt suficiente si de calitate cat de cat
5
7
au facut lobby, T*****I din piata. deputatii infractori au luat spaga.omul iese cu famlia, iubita, sa cumpere ceva si sa se plimbe intr-un spatiu civilizat. de ce au parlamentarii salarii mari?
5
0
Ceva deștept nu le trece prin minte să facă,pai in cursul săptămânii suntem la muncă nu dormim pe scaune in parlament.Si in Anglia oameni asi fac cumpărături la sfârșitul săptămânii.
13
3
Asta era problema economiei romanesti! De aia nu merge treaba in Romania! De aia avem datorie de 140 mld. euro , pentru ca sunt deschise supermarketurile! Suntem in pom si pomul in aer!
12
0
M-am prins. Au stat și uite ce le-a bbășșit mintea. Vin alegerile și r*mânu' (tinerii) decât să piardă timpul prin mall, mai bine să se prezinte la secția de votare. Le dau o idee, să facă câte o secție de votare în fiecare mall. Au nevoie de voturi ca de aer.
7
2
Colanu,Ciuca si Tudose, au terminat de aranjat toate problemele Tarii si au ajuns la concluzia caci supermarketurile au programul prea lung !!! Bai javre de Politicieni, dar de ce nu faceti voi un sondaj de opinie inainta sa va cace minte ideei din astea?? De ce nu intrebati populatia ce-si doreste??? Ca sa nu mai fiti de k***t ?? Ca sa nu cantati singuri o aree ??
12
2
Foarte bine , ar trebui si scurtat programul si in timpul saptamanii la magazine. Si lucratorii comerciali sunt oameni . In alte tari , asa este.
17
3
Salariații din supermarket care muncesc sâmbăta, duminica și sărbătorile legale sunt plătiți dublu ?
13
4
Foarte bine ! Spre comunism urcăm în zbor.
12
5
Legea trebuie aplicată unitar. Și pietarii sunt oameni. Și magazinele de cartier lucrează cu oameni. Cei care insistă sa lucreze în weekend..obligatoriu in timpul săptămânii o zi închis ca angajați sa se poată odihni. Ideea închid hypermarket. Dar las "les bișnițari " alias" țărani" prin piețe...îmi pute a hazna
15
1
Ba iesti p***t Ba iesti nebun mergea treaba asa de bine în tara acum mall era problema Cine a venit cu idea asta în parlament regreta masa ca la făcut dacă eu muncesc toată săptămâna și ajung la 18 acasă și ca mine foarte mulții ce facem acolo mai vin bani la buget prostie ca cheltuie lunea ca producție noi nu mai avem construcțile au fost terminate agricultura la fel numai sa facem jocul celor care va dau ordinele afara
5
3
da trebuie sa le inchida duminica k toti creti nii stau on mall uri la o cafea, nu avem nevoie de balamuc, duminica e pentru odihna cu familia, oricum preturi enorm de mari mai mari decat afara, si jaf pe fata , un suc 15 lei o bere 20 , unde suntem la monte carlo?
15
5
Piata se face Sambata,Duminica omu se odihneste,nemtii asa fac,ei,Luni la ora 4 in picioare la munca,romanu i puturos,la ora 11 il vezi in Mall,Germania=Ordine+Disciplina+Organizare
13
13
Cine sunt inițiatorii acestui proiect? Pai inițiatorul fără minte, eu spre deosebire de tine toată săptămâna de luni pana duminica muncesc. În ziua rămasă de duminica trebuie sa spăl, sa fac aprovizionare, sa fac mâncare. Tu parlamentar inițiator pus politic pe liste fără minte faci tâmpenii dar ceilalți din haita au același nivel de deșteptăciune? Care protejare a țăranului di piețe? Marea majoritate a celor din piețe nu sunt producători. În asta consta protejarea producătorului roman? Treziți-vă parlamentari și cetățeni care îmbrățișează aceasta idioțenie.
15
8
Ar fi buna ideea, ar veni in sprijinul micului producator roman din piete care vinde marfa din Turcia.
20
3
Aduc numai știfturi din u.e
10
4
Unde dracu lucrezi ma de ai doar o zoi pe saptamana numai duminica liber? Da adresa la ITM vin ei si va da liber la toti.Daca schimba programul la mall o sa iti dea patronul un liber in cele 5 zile lucratoare :)))
14
3
Prostii le vor deschise.Unii le vor deschise ca au interese,au afaceri etc.Numai prostii nu inteleg de ce trebuie inchise si la noi sambata si duminica.Nu... la noi nu... ca daca le inchid spun prostii ca suntem in comunism.Ba cat de tampit poti sa fi ? Sa mearga mogaldanii sa cumpere rahatuturile ,"toale" "andidasi' si sa bea un "campucino",un "expresso" "lapte" machiato la mall sa fie vazut parvenitul cu bani in mall.Sa il vezi pe ala pe ala.sa vezi zi de zi creme de la creme a societatii din mall care traieste numai in mall si marketuri. Toate fake-urile, toate vechiturile ,tot ce nu se vinede afara sunt aduse la noi, le iau prostii nostri la preturi triple ca afara.Feceti-le curu" mare celor cu magazine ,firme de afara.Cumparati-le reducerile alea scumpite inainte.Prostavanilor
21
12
Darr,in schimbul unor ,,atentii",se poate sa nu treaca proiectul depus in Parlament.Este o posibilitate,doar ,,se arata pisica"!
13
0
lucreaza pentru dumneavoastra. Votati Drula, votati Stelica !
8
4
Ce idioți!! Doar nu crede cineva că oamenii nu au liber, cum sugerează unii pe aici..Se lucrează în ture. Pot sa le închidă, a in comunism. Sa dai Germania exemplu e o mârșăvie, că ăia jumate sunt musulmani.
17
6
Pai si normal....peste tot e asa...toata lumea are familie...asta una,a doua,mai stati in plm dracului acasa,luav-as mintea'n pla ....aveti bani de cheltuit,nui asa?!e salariu mic,nu va ajunge de pe o luna pe alta,combustibilu' e scump ...totu e scump.....da' vrem la mall sa o frecam pe acolo ,sa cumparam parte si tot felu' de cacaturi fara rost ....sa cheltuim banii d'ampulea si dupa aia sa plingem,sa facem protest ca vrem bani mai multi ....natie de c***t!parvenitii dracului ...
16
16
Perfect! aștept de atâta timp
19
17
În CT mai sânt câteva piețe cu particulari market urî fără Nr Dacă marketurile vor fi închise sâmbătă și duminică în câțiva ani pleacă singure În r*mânia trebuie construite piețe noi pentru producători
20
4
Să le închidă ,toată lumea are nevoie să fie cu familia duminica,piața se poate face și vineri seara sau sâmbătă dimineață,s-au învățat unii să vină duminica la ora 21 după o ceapa
28
19
Cine mortii mamii lui a depus acest proiect, lui-as familia in pla sa ii iau! Pai bai cretinilor, unii au liber doar duminica! Cand mortii vostri sa mai faca cumparaturi???? Sa imi bag pla in tot parlamentul plii!
27
19
În Germania în afară de patiserii,restaurante și Peco totul este închis.de ce?ca și cei ce lucrează în magazine să fie acasă duminica cu familia sau să se odihnească.cei ce lucrează duminica sunt plătiți 200%.
31
13
la cat purcoi de bani fac supermarketele s-o creada ciulacu ca or sa inchida duminica, e de ajuns un telefon de la familia schwartz la amabasada lor prusaca, stiti voi tata aia mare prietana a Romaniei si sa vedeti instant ce se schimba politicienii, mintenasa nu alta, ba poate le mai da moka si niste paduri si gaze bonus ptr deranj
16
2
Sa le inchida ca e incalzire sau racire globala nu se stie inca dar va zice greta
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510