REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Suplimente alimentare care previn astenia de primăvară

Suplimente alimentare care previn astenia de primăvară

Replica API 15 aprilie 2021 | 00:00 797

Instalarea treptată a primăverii, dar și trecerea la ora la vara pot favoriza declanșarea asteniei de primăvară – iată ce poți face pentru a preveni această astenie sau măcar pentru a-i estompa manifestările!

Sursă foto: Shutterstock

Simptomele asteniei de primăvară sunt senzația de slăbiciune, oboseală accentuată, apatia, durerile de cap, insomniile, problemele de concentrare și chiar și scăderea tensiunii arteriale. Manifestările asteniei pot afecta calitatea vieții individului, însă vestea bună este că pot fi prevenite și combătute cu ajutorul unor suplimente alimentare și al unui stil de viață sănătos, scrie doc.ro.

Astenia apare că urmare a problemelor de adaptare a organismului la noul anotimp, ceea ce înseamnă că, dacă ajutăm organismul să se adapteze la aceste schimbări, astenia fie nu va apărea, fie va fi foarte blândă.

Dacă iei suplimente alimentare care conțin anumite vitamine și minerale, vei ușura tranziția la anotimpul cald, ceea ce înseamnă că te vei simți foarte bine și nu vei mai avea probleme cu astenia și simptomele acesteia.

Iată ce suplimente îți pot fi de ajutor:

Ginsengul – suplimentele alimentare care conțin ginseng vor oferi o doză zdravănă de energie organismului tău, combătând oboseală specifică asteniei de primăvară. Mai mult decât atât, ginsengul este o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a-ți ajută corpul să se adapteze la stres, fie el fizic, emoțional sau mintal. Așadar, ginsengul îți poate fi aliat de preț în perioada de tranziție dintre sezonul rece și cel cald.

Vitamina C – și vitamina C ar trebui să se regăsească în suplimentele pe care le iei pentru a reduce impactul negativ pe care schimbarea anotimpului îl poate avea asupra stării și sănătății tale. Vitamina C susține activitatea sistemului imunitar, care poate fi pus la încercare în perioada în care alergiile și virozele sunt în floare.

Zinc – și suplimentele cu zinc te ajută să previi sau să combați astenia de primăvară. Acestea fortifică sistemul imunitar și oferă strălucire pielii, făcându-te să te simți mai puternică și mai frumoasă.

Este important să nu suferi de vreun deficit nutrițional în această perioada, întrucât va accentua simptomele neplăcute ale asteniei de primăvară. Fă-ți un set complet de analize și dacă descoperi o carență nutrițională, tratează-o prin suplimente cu vitaminele/ mineralele de care organismul tău are nevoie.

În ceea ce privește dietă, persoanele care țin Postul Paștelui se vor simți mai bine, mai ales dacă fac alegeri alimentare sănătoase – asta înseamnă că nu vor ține post cu cartofi prăjiți sau alte alimente de tip fast-food.

Recomandările dietetice pentru reducerea manifestărilor asteniei sunt:

Evitarea alimentelor rafinate și bogate în grăsimi nesănătoase.

Evitarea consumului de cofeină în exces (se recomandă maximum o cafea pe zi).

Evitarea zaharurilor.

Evitarea consumului de alcool.

Adoptarea unei diete bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi sănătoase (fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe și peste gras precum somonul, tonul sau sardinele).

Pe lângă suplimentele alimentare și dietă sănătoasă, este indicat să adopți o serie de obiceiuri zilnice, care contribuie la prevenirea ori combaterea asteniei:

Practică sport în fiecare zi, atât pentru eliberarea tensiunii acumulate și pentru eliberarea de dopamină și serotonină, cât și pentru a avea un somn mai odihnitor.

Odihnește-te suficient – asta înseamnă 7-8 ore de somn pe noapte (ideal ar fi că ora de culcare și cea de trezire să fie aceeași în fiecare zi).

Petrece mai mult timp în aer liber, mai ales pe timpul zilei, când razele soarelui stimulează producția de vitamina D.

Dacă simptomele asteniei se accentuează și tristețea nu dispare, e posibil să fie vorba, mai degrabă, despre o depresie. Așadar, ar trebui să apelezi la ajutorul unui psiholog, în vederea stabilirii unui tratament pe baza de terapie cognitiv comportamentală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016