REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.7° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
31.7° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Suporterii unor mari echipe de fotbal i-au cerut demisia preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan. Video

Suporterii unor mari echipe de fotbal i-au cerut demisia preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan. Video

Cristina BĂRBUCEANU 1 martie 2023 | 00:00 992

Fanii uneia dintre cele mai importante echipe de fotbal turce, Beşiktaş Istanbul, au cerut guvernului turc să-și dea demisia, în scandări copioase, aruncând sute de jucării moi pe teren, în memoria victimelor copii ale cutremurelor de pământ din 6 februarie.

Suporterii unor mari echipe de fotbal i-au cerut demisia presedintelui Recep Tayyip Erdogan. Video

Protestul, care a avut loc în timpul unui meci, urmează pe celui al fanilor clubului rival Fenerbahçe Istanbul, pe stadionul acestuia, cu o zi în urmă.

Fanii lui Beşiktaş Istanbul au cerut demisia Guvernului

„Guvernule, demisionează!” au scandat fanii, atunci când Beşiktaş Istanbul a făcut egal, 0-0, pe teren propriu, cu Antalyaspor.

Fanii lui Fenerbahce Istanbul și-au exprimat sentimente similare, în urma cutremurului de 7,8 grade, care a făcut peste 44.000 de victime, în Turcia.

Suporterii unor mari echipe de fotbal i-au cerut demisia presedintelui Recep Tayyip Erdogan. VideoAșa arăta terenul de fotbal după furia suporterilor

„Douăzeci de ani de minciuni și înșelăciune! demisionează!”, au scandat fanii lui Fenerbahce, în timpul învingerii cu 4-0, în fața echipei Konyaspor.

Aluzia evidentă era la preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care este de 20 de ani la putere, în Turcia, în diferite funcţie, dintre care prima a fost chiar cea din primar al Instanbulului.

Video:

Oponenții guvernului turc au criticat ceea ce consideră că este un răspuns inadecvat din partea autorităților de guvernământ, la dezastrul natural petrecut la începutul lunii.

S-ar putea juca cu porţile închise

Alegerile prezidențiale și parlamentare urmează să aibă loc pe 14 mai. Suporterii lui Beşiktaş sunt reputați pentru a fi mai apropiați de opoziție, decât de coaliția de guvernământ a lui Recep Tayyip Edogan.

Însă scandările de acest fel au devenit mai rare, după ce Erdogan a intervenit în forţă, în urma loviturii de stat eșuate împotriva lui, din anul 2016.

Devlet Bahceli, șeful partidului naționalist MHP, partenerul minoritar al coaliției de guvernare a lui Erdogan, a cerut autorităților ca meciurile să se joace cu ușile închise, dacă vor exista mai multe astfel de scandări, conform newsweek.ro.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436