REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Supraviețuitorii unui infarct miocardic pot fi complet recuperați medical

Supraviețuitorii unui infarct miocardic pot fi complet recuperați medical

Replica API 17 martie 2022 | 00:00 401

La fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct, iar unul din zece pacienţi nu supravieţuieşte. Statistica aparține Societăţii Române de Cardiologie, care avertizează că afecțiunile inimii și cele circulatorii reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Dintr-un sfert de milion de decese înregistrate, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare, scrie stiripesurse.ro.

Din fericire, cei care supraviețuiesc unui atac de cord pot fi recuperați medical, chiar și când înregistrează sechele majore.

Recuperarea cardiacă constă în programe care includ evaluarea medicală, prescrierea activității fizice, efectuarea de kinetoterapii și fizioterapii. Aceste programe de recuperare ajută la limitarea efectelor fiziologice și psihologice ale bolii, gestionarea simptomatologiei, reducerea riscului unor noi evenimente cardiovasculare, care includ și moartea subită, stabilizarea sau regresia aterosclerozei, ameliorarea statusului psihosocial și vocațional și creșterea calității vieții.

Recuperarea cardiovasculară este necesară pentru pacienții post infarct miocardic, cu angină pectorală, după intervenții chirurgicale de by-pass aorto-coronarian sau după angioplastie cu stent, angină pectorală stabilă de efort, insuficiență cardiacă cronică, post intervenție de înlocuire sau reparare valvulară, după transplant cardiac. Toate sechelele acestor afecțiuni pot fi tratate și în România, în Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative. La internare, după un infarct miocardic, un pacient nu își putea mișca picioarele și stătea pe marginea patului doar cu ajutor. În urma unui program de recuperare stabilit de kinetoterapeuții centrului medical Sfântul Sava, având în vedere că rezistența sa la efort era minimă, pacientul a început să evolueze de la o zi la alta. După finalizarea perioadei de recuperare, pacientul se află alături de familia lui, cu mobilitate care îi permite să fie independent, ceea ce după externarea post-infarct ar fi părut de nerealizat.

Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după planuri de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate ridicată de recuperare medicală.

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi avizate pentru recuperare medicală și îngrijiri paliative, deservite de o echipă de peste 180 de medici, asistenți, fizioterapeuți, kinetoterapeuți, infirmieri. Fiind atât de numeroși raportat la numărul de paturi, specialiștii acordă atenție specială fiecărui pacient. De aceea și rezultatele Spitalului Sfântul Sava sunt superlative în recuperarea medicală pentru cele mai complexe afecțiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166