REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Surpriză. Cine stârpește gândacii de la Canalele Navigabile Constanța?!

Surpriză. Cine stârpește gândacii de la Canalele Navigabile Constanța?!

Andreea VREJOIU 10 iulie 2023 | 00:00 2068

Arnăutu Gheorghe, Șeful Serviciului de Aprovizionare, Achiziții, Tehnic la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și administrator al societății Mihailidis & CO LTD SRL, a reușit să obțină un contract în valoare de 108.336 de lei la Compania Națională ,,Administrația Canalelor Navigabile” SA Constanța. Mai exact, firma se va ocupa de serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Surpriza. Cine starpeste gandacii de la Canalele Navigabile Constanta?!

Societatea Mihailidis & CO LTD SRL, deținută de Arnăutu Gheorghe, Șeful Serviciului de Aprovizionare, Achiziții, Tehnic la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a reușit să obțină un nou contract cu statul. Mai exact, societatea a pus mâna pe un contract ce vizează serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție la Compania Națională ,,Administrația Canalelor Navigabile” SA Constanța.

Surpriza. Cine starpeste gandacii de la Canalele Navigabile Constanta?!

Valoarea contractului este de 108.336 de lei, fără TVA. În 2022, societatea a reușit să raporteze o cifră de afaceri în valoare de 179.594 lei, un profit net în valoare de 41.091 de lei, dar și datorii de 29.973 de lei.

Societatea, în atenția ANAF

Societatea Mihailidis & CO LTD SRL s-a aflat și-n atenția ANAF. În urma unui control efectuat de inspectorii ANAF, s-a stabilit că s-a creat un prejudiciu adus bugetului general în valoare 244.237 lei, în urma unor tranzacții comerciale cu societăți cu comportament fiscal inadecvat. Pe fondul cauzei, pârâta a arătat că în cuprinsul Deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii, inspectorii din cadrul Direcției regionale antifraudă nr. 2 Constanța au indicat în mod concret motivele dispunerii măsurilor asigurătorii de unde rezultă în clar existența pericolului de sustragere, ascundere ori risipire a patrimoniului. Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, secția Contencios Administrativ și Fiscal, la data de 08 aprilie 2021, societatea Mihailidis & CO LTD SRL a solicitat anularea deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii emise la data de 15 martie 2021 cu consecința desființării măsurilor asiguratorii dispusă de ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală – Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța.

Surpriza. Cine starpeste gandacii de la Canalele Navigabile Constanta?!

Tribunalul Constanța i-a dat câștig de cauză societății lui Arnăutu

Din dispozițiile art. 213 din Codul de procedură fiscală rezultă că măsurile asigurătorii se instituie în cazuri excepționale, legiuitorul stabilind că aceste cazuri excepționale reprezintă situația în care există pericolul ca debitorul să se sustragă, să își ascundă ori să își risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea. Astfel, pentru a se justifica luarea unei astfel de măsuri organul fiscal trebuie să dovedească existența pericolului sustragerii debitorului, ascunderii ori risipirii patrimoniului. În lipsa dovedirii existenței acestui pericol, decizia nu este valabilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina si la mine, la Departamantul IT! Am multi gandaci. Am si panze de paianjen. Peste tot! Chiar si la fofoloanca! Dulcica de mine!
0
0
Sa vina si la mine, la Departamantul IT! Am multi gandaci. Am si panze de paianjen. Peste tot! Chiar si la fofoloanca! Dulcica de mine!
0
0
Și probabil mason!
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166