REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Surse: Andrei Muraru va fi noul ambasador al României în SUA

Surse: Andrei Muraru va fi noul ambasador al României în SUA

Replica API 27 februarie 2021 | 00:00 1476

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va reprezenta România la Washington, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro. El îl va înlocui pe George Maior, care va pleca la post la ambasada României din Iordania, scrie digi24.ro

Andrei Muraru este în acest moment consilier prezidențial la Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă, funcție în care a fost numit la data de 22 decembrie 2014.

Născut în 1982, este absolvent al Facultății de Istorie (2005), licențiat al programului de master „Românii și Europa” (2007) și doctor în Istorie (2011) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, potrivit descrierii profilului său de pe site-ul Administrației Prezidențiale.

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziții, de la expert-cercetător la președinte executiv (2012-2014).

În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României.

A fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis.

Este lector universitar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Potrivit Administrației Prezidențiale, “este autor al cărții Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul, Polirom, 2017, coordonator al volumelor Dicţionarul penitenciarelor din România comunistă (1945-1967), Polirom, 2008, Regele, comuniștii și Coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I (împreună cu Alexandru Muraru), Polirom, 2017, Revoluția din 1989. Învinși și învingători (împreună cu Anneli Ute Gabanyi, Alexandru Muraru, Daniel Șandru), Polirom, 2020, şi coautor al volumului O istorie a comunismului din România. Manual pentru liceu, Polirom, 2008; ediţia a II-a, 2009; ediția a III-a, 2014.

A publicat, de asemenea, numeroase studii științifice și recenzii în reviste de specialitate. Andrei Muraru a participat la numeroase conferinţe internaţionale, a susținut prelegeri şi are frecvent contribuţii pe teme de istorie recentă”.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, mai multe decrete de rechemare de ambasadori. Printre aceștia se numără ambasadorul României în SUA, George Maior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu au macanit nimic omuletii lui rahat cu mot de case hot de ce l-au schimbat pe tradatorul de jidan,s-o fi spovedit mai mult la bibiloi dekat kuj si arahat,oricum inlocuitorul puta mica taiata la 8 zile nici nu merita trecut in cartea corpului diplomatic
2
0
a facut facultatea cand era la grupa mica...asa cum suunt relatate faptele,acesta de mic terminase toate...facultatile...masteratele...orice...
3
0
Radu Banciu omul ala este citit chiar daca el ar prefera sa fie ambasador in franta poate ar accepta SUA,ca ambasador,are o cultura generala mai mult decit solida.
0
0
Maior nu trebuia sa fie ambasador, trebuia sa fie in justitie, ca si ceilalti sufrageristi din sufrageria lui Oprea
5
0
Adica nu a facut nimic notabil toata viata lui meschina decat a lins cururi de sefi. Un mediocru. Cum sa trimiti pacaliciul asta ambasador in SUA, incredibil. Mai bine-l trimiteau pe Maruta sau pe Mircea Badea. Ori pe Bendeac, daca tot facem panarama
8
1
Mai du-te-n pm mai jigodie. Dar crimele capitalismului salbatic in care ati adus Romania de azi nu se vad ? Mor oameni zilnic din cauza stresului fara locuri de munca si fara niciun viitor, asta nu vedeti voi, decay crimele comunismului care a lasat tara fara datorii, cu fabrici si uzine, cu milioane de locuri de munca, cu peste 300 de vapoare comerciale furate de basescu si alti criminali ai capitalismului salbatic. Credeti voi ca nu veti plati condamnarea la moarte a poporului roman ? O sa fiti purtati pe tepe asa cum ai purtau cmerii rosii pe dusmani. Voi ati comis genocid cu poporul roman
8
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016