REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Surse: Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial la produsele românești, amânată până în septembrie

Surse: Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial la produsele românești, amânată până în septembrie

Victor ROTARU 11 iulie 2024 | 00:00 133

Guvernul întârzie adoptarea Ordonanței de Urgență privind plafonarea adaosului comercial la produsele românești.

Surse: Ordonanta privind plafonarea adaosului comercial la produsele romanesti, amanata pana in septembrie

Deși ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a promis finalizarea ordonanței în cel mai scurt timp, lista acestor produse nu este încă gata, iar textul nu a fost discutat cu premierul.

Surse guvernamentale susţin că ordonanța ar putea fi adoptată cel mai devreme în luna septembrie.

Deocamdată este tăcere despre această ordonanță de urgență care ar trebui să plafoneze cu 20% adaosul comercial pentru produsele românești, cele fabricate din materie primă românească în hipermarketuri, supermarketuri.

Amânarea vine după ce a fost un întreg scandal la sfârșitul primăverii, când o parte dintre producători s-au plâns că produsele românești au un adaos mai mare decât cele de import și sunt dezavantajate în acest fel.

În acea perioadă, ministrul Agriculturii, dar și producătorii au fost chemați în Parlament, la comisiile de specialitate din Senat şi Comisia economică unde au discutat.

Ministrul Agriculturii spunea la sfârşitul lunii mai că în cel mult două săptămâni, textul ordonanței de urgență va fi finalizat, va fi prezentat în Guvern şi va fi cunoscută lista cu cel puțin 12 produse românești care vor avea adaosul comercial plafonat la cel mult 20%.

Nu s-a întâmplat acest lucru, deşi este aproape mijlocul lunii iulie. Nici textul ordonanței încă nu este cunoscut şi nici nu a fost discutat cu premierul.

Surse guvernamentale spun că acest text al OUG privind plafonarea adaosului comercial ar putea fi prezentat într-o ședință de Guvern cel mai devreme în septembrie și doar dacă va mai fi oportună la acel moment, având în vedere că începe toamna şi prețurile sunt destul de reduse la produsele românești, iar inflația este și ea în scădere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510