REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

SURSE: Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici pleacă din PSD și își fac un nou partid

SURSE: Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici pleacă din PSD și își fac un nou partid

Replica API 2 aprilie 2021 | 00:02 2523

Fostul premier și candidat la prezidențiale al PSD, Viorica Dăncilă, alături de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, ar fi discutat plecarea din PSD și construirea unui nou partid, conform surselor citate de Realitatea Plus.

Noul partid condus de fostul premier și fostul ministru de Finanțe se va numi PRM sd (social democrat).

Reamintim că la sfârșitul anului 2019, asaltată de noua conducere reprezentată și de actualul președinte PSD Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă a renunțat la șefia PSD, ca și Orlando Teodorovici, care era atunci președinte executiv.

Viorica Dăncilă a fost nevoită să renunțe la conducerea PSD după ce a pierdut alegerile prezidențiale când a candidat din partea social-democraților la funcția supremă în stat. Ea a condus Guvernul României timp de doi ani, între ianuarie 2018 și noiembrie 2019, fiind al treilea premier propus de fostul președinte Liviu Dragnea în decursul celor trei ani de guvernare PSD, scrie stiripesurse.ro

Viorica Dăncilă a fost învestită la conducerea Guvernului pe 29 ianuarie 2018 și a demisionat după o noapte a „cuțitelor lungi” a Comitetului Executiv Național PSD, pe 26 noiembrie 2019, la presiunea grupării Ciolacu.

Odată cu Viorica Dăncilă, şi Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au demisionat din funcţiile de conducere ale PSD, din funcțiile de președinte executiv, respectiv de secretar general.

Imediat după demisia lui Dăncilă, Marcel Ciolacu a devenit președinte interimar al PSD și Paul Stănescu secretar general.

Ciolacu a fost ales președinte plin al PSD anul trecut, la congresul extraordinar din 22 august 2020, organizat prin videoconferință din cauza epidemiei de coronavirus. El a primit1.310 de voturi, în timp ce contracandidatul său Eugen Teodorovici a obținut doar 91 de voturi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Partidul Protilor Fara Frontiere
2
4
Urmeaza si Veorica traseul lui V.Ponta fostul primministru PSD care dupa ce a candidat la presidentie si a pierdut in fata lui Johanis si-a facut partid,acum vad acelasi scenariu:primministru PSD,fostul candidat P.S.D.la presedintie contra lui Johanis si batut mai rau decat Ponta de acelasi Johanis la alegerile prezidentiale isi face partid.Multa bafta lui Veo&Teo.
10
3
Adica Partidul Prostilor!
6
9
asta ar fi partidul prostilor hoti!
6
9
Rau tare in opozitie.. Si cat cascaval era acuma cu pandemia... Exact ca hienele pe langa macelarie...Placute suedeze ....
7
11
... si de fricosul de CIOLACU ! Oare de ce si Ponta a plecat ? PSD cu CIOLACU nu fac OPOZITIE ! Ori au batut laba cu Plavanu , ori se complac in non combat !
13
7
Si cum vor numi acest partid politic? PSP - Prostii Satului Partid
14
16
Un golan si o proasta pun de un partid. Daca se inscriu toti golanii si prostii din Romania, partidul va fi majoritar in Parlament dupa urmatoarele alegeri !!!! Sa vezi hora popilor.
25
12

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677