REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Sute de celebrităţi de la Hollywood-ul condamnă ''actele teroriste barbare'' ale Hamas contra Israelului

Sute de celebrităţi de la Hollywood-ul condamnă ''actele teroriste barbare'' ale Hamas contra Israelului

A.F. 14 octombrie 2023 | 00:00 406

Sute de celebrităţi de la Hollywood au semnat joi o scrisoare deschisă pentru a condamna "actele teroriste barbare" comise de Hamas, care au ucis peste o mie de israelieni într-un atac fără precedent, weekendul trecut, transmite vineri AFP.

Sute de celebritati de la Hollywood-ul condamna ''actele teroriste barbare'' ale Hamas contra IsraeluluiGal Gadot

Actriţa Gal Gadot de origine israeliană, cunoscută din filmele "Wonder Woman", este unul dintre cei peste 700 de semnatari ai acestei scrisori, printre care se numără vedetele Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Michael Douglas şi Jerry Seinfeld.

"Coşmarul israelienilor a devenit realitate când teroriştii Hamas s-au infiltrat în oraşele şi satele israeliene", se arată în scrisoarea publicată de asociaţia Creative Community For Peace.

"Hamas a ucis şi a luat ostatici bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi. Au răpit şi ucis bebeluşi şi bătrâni", continuă scrisoarea.

"Este terorism. Este rău. Nu există nicio justificare sau raţionament pentru acţiunile Hamas. Acestea sunt acte teroriste barbare care trebuie denunţate de toţi", se arată în text.

Israelul a fost luat prin surprindere de atacul sângeros lansat la 7 octombrie de luptătorii din mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care au răpit în jur de 150 de persoane.

În Israel, peste 1.200 de oameni au fost ucise în acest atac, cel mai mortal de la crearea statului israelian, în urmă cu 75 de ani.

Ca răspuns, armata israeliană a efectuat bombardamente aeriene în Fâşia Gaza, soldate cu peste 1.400 de morţi, potrivit autorităţilor locale.

Scrisoarea face apel la vedetele din industria divertismentului să sprijine Israelul şi "să facă tot ce pot pentru a îndemna organizaţia teroristă să elibereze ostaticii nevinovaţi".

Multe vedete au reacţionat în mod independent pe reţelele de socializare pentru a denunţa atacul Hamas, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513