Sute de kilograme de alimente confiscate de inspectorii veterinari, în două zile, pe litoral
Sute de kilograme de alimente confiscate de inspectorii veterinari, în două zile, pe litoral
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAcÈ›iunea, desfășurată de Autoritatea NaÈ›ională Sanitară Veterinară È™i pentru SiguranÈ›a Alimentelor (ANSVSA) la nivel naÈ›ional, s-a concretizat prin verificarea a 1.285 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar È™i pentru siguranÈ›a alimentelor.
La acțiunea coordonată de conducerea ANSVSA au participat inspectori din cadrul ANSVSA și din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene.
Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancÈ›ionate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenÈ›ionale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise 6 ordonanÈ›e pentru suspendarea activității È™i 6 ordonanÈ›e pentru încetarea activității.
Detaliat, în perioada 28 - 29 aprilie, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 723 de unități de alimentaÈ›ie publică, 93 de pensiuni turistice, 16 unități de tip catering, 42 de unități de cofetărie/patiserie, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de unități tip supermarket/hipermarket, 165 de magazine alimentare È™i 101 de alte tipuri de unități.
Pentru a preveni apariÈ›ia toxiinfecÈ›iilor alimentare È™i a proteja sănătatea consumatorilor, inspectorii sanitari veterinari È™i pentru siguranÈ›a alimentelor au controlat condiÈ›iile de igienă în care sunt recepÈ›ionate, depozitate, preparate È™i valorificate diverse sortimente de produse alimentare È™i preparate culinare destinate consumului uman.
De asemenea, a fost confiscată și denaturată o cantitate de 344 de kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, ouă, produse lactate și produse compuse), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor.
Principalele neconformităţi identificate și sancționate au fost:
– Lipsa documentelor de înregistrare;
– Nerespectarea cerinÈ›elor de igienă;
– Produse expirate;
– Etichetarea necorespunzătoare;
– Comercializarea produselor fără respectarea condiÈ›iilor de temperatură;
– Lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilității.
„Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranÅ£ei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziÈ›ia cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituÈ›iei – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reÅ£ea de telefonie.”, au transmis reprezentanÈ›ii ANSVSA.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News