REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.7° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
29.7° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Synergetics Corporation, la RAPORT! În ce stadiu se află elaborarea PUG-ului Constanței!

Synergetics Corporation, la RAPORT! În ce stadiu se află elaborarea PUG-ului Constanței!

Replica API 26 martie 2021 | 20:09 2232

Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică a Consiliului Local a avut o întâlnire de lucru cu Synergetics Corporation, firma care elaborează PUG ul Constantei. Mihaela Andrei, cea care a avut inițiativa acestei întâlniri, a prezentat concluziile ședinței.

„Astăzi, la inițiativa mea, Comisia 2 a Consiliului Local Municipal a avut o întâlnire de lucru cu elaboratorul Planului Urbanistic General și cu arhitectul șef al Primăriei Constanța, pentru prezentarea stadiului în care se află PUG-ul municipiului Constanța.

Cu acest prilej, am aflat și eu, după mulți ani de întrebări, că acest contract, deși trebuia semnat și demarat de atâția ani, a fost semnat doar cu câteva luni înainte de alegerile locale de la sfârșitul anului trecut.

Am mai aflat că municipiul Constanța nu are încă finalizat inventarul domeniului public și privat al orașului, nu are un plan privind utilitățile în Constanța și, un lucru foarte important, PUZ-urle Constanței fac referire, la alte PUZ-uri, care... sunt de negăsit.

Acesta este stadiul de la care pornește societatea Synergetics România S.A. elaborarea PUG-ul Constanței.

În data de 7 aprilie, se încheie prima faza a contractului ce constă în strângerea de date ce conțin situația existentă.

De-abia aștept să citesc concluziile acestei etape...

Asa cum am spus, PUG-ul elaborat la timp, nu ar fi permis niciodată ca în orașul nostru să se construiască haotic, fără nicio perspectivă și direcție de dezvoltare armonioasă.

Lipsa PUG-ului, a făcut posibil ca orașul nostru să arate în acest mod care, asa cum a reieșit din discuții, ,,doar în India mai găsim un oraș atât de nefuncțional"! Durata contractului de execuție a Planului Urbanistic General este de 4 ani.

Am așteptat 20 de ani sa-l avem, sper ca în această perioadă de 4 ani până la elaborarea PUG ului, efectele celor 3600 de Puz uri pe care le are Constanța, sa nu mai accentueze mai mult haosul urbanistic al orașului. Și Constanța merită!“, a transmis consilierul municipal Mihaela Andrei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anulati- l.nu mai faceti continu sensuri unice.nu sunt de nici un folos!
1
2
Si duamna City Managerian ce face ?
1
0
Contract semnat de Babu si Fagdau inainte de alegeri pe o perioada de 4 ani, conform legislatiei romane pug ul se actualizeaza la 5 ani, sa intelegem ca dupa inca 1 an de la terminare, firma de casa a lui Fagadau o sa mai faca actualizarea la pug, in realitatea e un contract la bataie de joc, asa cum fagadau stie sa faca si chitac sa continue traditia
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118