REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 18 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6856
17.4° Constanța Miercuri, 18 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6856
 

Tabără pentru copiii cu diabet, în Mamaia Nord, între 3 și 8 septembrie

Tabără pentru copiii cu diabet, în Mamaia Nord, între 3 și 8 septembrie

A.F. 2 septembrie 2024 | 20:44 522

Între 3 și 8 septembrie, 10 copii cu diabet din Dobrogea și însoțitorii lor vor beneficia de această experiență de neuitat: o tabără de 6 zile, la mare. Aceștia vor fi cazați la Tiny Village, în Mamaia Nord și vor avea parte de activități de vacanță, educație și distracție, tabăra având că obiectiv principal, sprijinirea copiilor insulino-dependenți și a familiilor lor.

Tabara pentru copiii cu diabet, in Mamaia Nord, intre 3 si 8 septembrie

Deschiderea oficială are loc marți, 3 septembrie 2024, de la ora 13.00, la Tiny Village, Mamaia Nord.

Lions Club Constanța, în cadrul programului Diabetes Camps al fundației Lions International organizează o tabără pentru copii cu diabet, cu participarea a 10 copii insulinodependenti. Participanții taberei sunt selectați pe criterii de merit, fiind copii cu rezultate deosebite la învățătură sau în domenii artistice și/sau provenind din categorii sociale defavorizate.

Evenimentul este organizat în întregime de voluntari, fiind una dintre cele 6 tabere organizate la nivel național (Oradea, Iași, Arad, Bacău, Ploiești și Constanța). De altfel, Lions Club International organizează același tip de tabere cu titlu gratuit, pe tot cuprinsul globului.

Voluntarii implicați în proiect au pregătit un program variat pentru copii, din care nu lipsesc educația în monitorizarea corectă a glicemiilor, psihoterapia, atelierele de lucru, o sesiune de gătit sănătos, plimbarea cu telegondola, vizitele la Delfinariu/Planetariu și activități inedite la Muzeul Militar,  vizionări de filme. Și de asemenea, va fi asigurată asistența medicală pe toată durata taberei.

„Ne bucurăm să oferim copiilor cu diabet din Dobrogea această oportunitate unică de a se bucura de o experiență de neuitat la mare, unde vor îmbina educația cu distracția, sub îndrumarea unor voluntari dedicați, într-un mediu sigur și plin de sprijin.” Cătălin Mihai Anghel, Presedinte Lions Club Constanța.

Tabăra pentru copiii cu diabet este finanțată de Fundația Internațională Lions Club și este organizată de Lions Club Constanța cu ajutorul Asociației copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land”.

Cine suntem?

Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări. În România, sunt 71 de cluburi Lions în care activează peste 1.500 de membri. Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

CONTACT: Asociația Lions Club Constanța www.e-clubhouse.org/sites/Constanța; tel. 0722.898.670; email lionsclub@gmail.com; 

Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land” este o organizație nonprofit înființată în anul 2008. Apără drepturile copiilor și tinerilor cu diabet, oferă educație, informare, suport, sprijiniți de Coaliția pentru Diabetul Juvenil și  Forumul Român de Diabet ai căror membri suntem. Toată echipa noastră se implică voluntar.

CONTACT: www.sweetland.ro; tel 0743.178.617; email sweetlandconstanta@gmail.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166