REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
10.4° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Tâlhărie la MAGNUM GAMES! Casiera, bătută cu sălbăticie de hoți

Tâlhărie la MAGNUM GAMES! Casiera, bătută cu sălbăticie de hoți

Virgil STOIAN 11 iulie 2024 | 00:00 5261

Sălile de jocuri Magnum au fost din nou ținta hoților. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 08.05.2024, ora 05:19! Un apel disperat la 112 anunța comiterea unei infracțiuni violente, lucru care a alertat lucrătorii Poliției Municipiului Constanța și a declanșat o operațiune amplă de căutare și identificare a făptuitorului. Autorul infracțiunii, Fraigmut Darius, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată.

Talharie la MAGNUM GAMES! Casiera, batuta cu salbaticie de hotiDarius Fraigmut

Mai precis, la 05.15, o persoană de sex masculin, cu fața acoperită, a pătruns în agenția de pariuri sportive aparținând firmei constănțene MAGNUM GAMES, situată în stațiunea Mamaia, aleea Itaca, și a încercat să sustragă încasările societății. Întrucât sumele de bani erau securizate în seif, iar angajata aflată în serviciul de tură, cu prezență de spirit și respectând procedurile specifice, a activat butonul de panică, alertând astfel echipa de intervenție ce deservește respectiva agenție, dar și departamentul supraveghere al firmei, autorul infracțiunii s-a năpustit asupra casierei și, cu o violență ieșită din comun, i-a aplicat numeroase lovituri cu pumnul și cu un corp dur.

Infractorul s-a întors să bată casiera

Când și-a dat seama că nu poate sustrage nicio sumă de bani, a părăsit agenția de pariuri, dar a revenit imediat pentru a se răzbuna pe angajata care refuzase să deschidă seiful casieriei, aplicându-i acesteia mai multe lovituri violente în zona feței. După câteva secunde a părăsit locația. Angajații firmei de pază și protecție ZIP ESCORT au ajuns rapid la fața locului și au securizat agenția, până la sosirea agenților de poliție. Ulterior, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au efectuat cercetarea la fața locului și au declanșat primele măsuri de localizare și identificare a agresorului.

Poliția a reușit să identifice hoțul

Întrucât agresorul avea fața acoperită și urmele papilare erau dificil de prelevat/interpretat, iar violența cu care s-a manifestat făptuitorul impunea prinderea acestuia în regim de urgență, s-a declanșat un complex de măsuri specifice activității organelor de poliție; inclusiv o minuțioasă operațiune de identificare a camerelor video ce ar fi putut surprinde deplasarea agresorului și, ulterior, selectarea și vizionarea filmărilor cu relevanță. Dar eforturile polițiștilor constănțeni au fost încununate de succes, reușind să stabilească, minut cu minut, traseul agresorului până la imobilul în care locuia fără forme legale. Au urmat alte investigații și măsuri speciale de cercetare, pentru a nu permite apariția unor erori în cursul măsurilor probatorii.

Talharie la MAGNUM GAMES! Casiera, batuta cu salbaticie de hoti

După autorizarea perchezițiilor domiciliare, organele de poliție au reușit să obțină probe elocvente privind derularea infracțiunii, iar la data de 16.05.2024, în baza ordonanței legale, respectivul a fost reținut pentru 24 ore; ulterior, Judecătoria Constanța a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a făptuitorului FRAIGMUT DARIUS, domiciliat fără forme legale în orașul Năvodari.

Talharie la MAGNUM GAMES! Casiera, batuta cu salbaticie de hotiMagnum Games

Administratorul MAGNUM GAMES a mulțumit polițiștilor

Administratorul firmei MAGNUM GAMES, Alexandru Olea a fost impresionat de profesionalismul și rapiditatea dovedită de lucrătorii Poliției Municipiului Constanța: „În primul rând, vreau să mărturisesc că am fost șocat de violența agresorului și de loviturile pe care le-a aplicat angajatei noastre, care nu-și făcea decât datoria. În al doilea rând, intervenția rapidă a polițiștilor, iar ulterior modul extrem de profesionist în care au efectuat investigațiile specifice și au reușit identificarea și prinderea făptuitorului, m-au impresionat profund. Mulțumesc pe această cale comisarului șef Liviu Lazăr, șeful Poliției Municipiului Constanța, pentru implicarea personală, dar și modul în care a coordonat complexul de măsuri specifice care a permis prinderea unui infractor deosebit de violent. Gândiți-vă că, într-un interval de doar câteva zile, plecându-se de la niște filmări care arătau un individ violent cu fața acoperită, s-a reușit identificarea acestuia, dar și strângerea tuturor elementelor probatorii care vor permite condamnarea acestuia. Și vreau să vă reamintesc numeroase cazuri anterioare în care polițiștii coordonați de comisarul șef Liviu Lazăr au reușit soluționarea unor infracțiuni violente” a încheiat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515