REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Joi, 10 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6878
17.7° Constanța Joi, 10 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6878
 

Tânăr prins în flagrant de poliţisti imediat după săvârşirea unui furt dintr-o locuinţă

Tânăr prins în flagrant de poliţisti imediat după săvârşirea unui furt dintr-o locuinţă

Replica API 2 februarie 2018 | 00:00 185

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, joi, 1 februarie a.c., au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 32 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă din sectorul 3, după ce a determinat victima să-i permită accesul în locuinţă, sub pretextul că este angajat al unei societăți de reabilitare termică.

La data menţionată, în jurul orei 12.00, poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un bărbat care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

Astfel, s-a procedat la supravegherea sa, acesta fiind observat în timp ce ieşea şi intra în mod repetat din mai multe scări de blocuri aflate în reabilitare termică. În jurul orei 13.30, bărbatul a ieşit din scara unui bloc din sectorul 3 după aproximativ 15 minute, existând suspiciunea rezonabilă că a comis o faptă ilicită, fiind interceptat şi imobilizat.

În urma controlului corporal sumar efectuat asupra celui în cauză a fost găsit un portofel în care se afla suma de 5.000 de lei, a cărei provenienţă nu a putut-o justifica. Ulterior, a fost identificată partea vătămată, o femeie în vârstă de 68 de ani, stabilindu-se faptul că bărbatul a determinat-o să-i permită accesul în locuinţă, sub pretextul că lucrează la firma care reabilita blocul, pentru a verifica spuma izolatoare a tâmplăriei de termopan, după care, profitând de neatenţia victimei, i-a sustras o cutie ce conţinea documente şi bani.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei în drept, bărbatul fiind predat pentru continuarea cercetărilor Secţiei 23 Poliţie, întrucât, în urma activităților desfășurate de polițiști din cadrul acestei subunități a rezultat presupunerea rezonabilă că acesta a mai comis alte două furturi din locuinţă, prin același mod de operare.

Astfel, la data de 20 noiembrie 2017, sub pretextul anterior menţionat, o femeie în vârstă de 83 de ani a permis accesul în locuinţa sa bărbatului în cauză, iar acesta, profitând de neatenţia sa, i-a sustras din geanta personală un portofel în care se afla suma de aproximativ 4.000 de lei şi documente personale.

Totodată, la data de 18 decembrie 2017, cel în cauză, sub pretextul că trebuie sa-i repare glafurile balconului, blocul fiind în reabilitare, a determinat victima, în vârstă de 76 de ani, să îi permită accesul în locuință, unde acesta i-a solicitat suma de 350 lei pentru materiale de reabilitare, iar ulterior, profitând de neatenția sa, i-a sustras un plic în care se afla suma de 900 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817