REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Tânără de 19 ani, târâtă în pădure de un urs, la Bușteni. Update: A fost găsită moartă

Tânără de 19 ani, târâtă în pădure de un urs, la Bușteni. Update: A fost găsită moartă

Mariana MURAT 9 iulie 2024 | 17:30 5801

Un turist a apelat, marţi, numărul unic de urgenţă 112, anunţând că o tânără împreună cu care se afla pe traseul Jepii Mici a fost atacată de un urs. La scurt timp, turista a fost găsită moartă de salvamontiști. Potrivit primelor date, tânăra ar avea 19 ani.

Tanara de 19 ani, tarata in padure de un urs, la Busteni. Update: A fost gasita moarta

 

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, jandarmii care au ajuns la faţa locului nu au găsit victima, ci doar pe apelant, acesta spunând că femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic, astfel că a pierdut-o din raza sa vizuală. Victima este căutată în continuare.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova anunţă că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni pentru a semnala prezenţa unui urs în zonele populate/aglomerate. Animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman, precizează ISU.

Tanara de 19 ani, tarata in padure de un urs, la Busteni. Update: A fost gasita moarta

Update:

Femeia atacată marți de urs pe traseul Jepii Mici a fost găsită decedată, a anunțat Salvamont Prahova.

„Am fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, relatează Mediafax.

Conform salvatorilor montani, operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvamontiști.

„Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, arată salvamontiștii.

Tânăra ar avea 19 ani, potrivit primelor date.

Trupul tinerei a fost recuperat de salvatori

Trupul tinerei care a fost ucisă, marţi, de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi a fost recuperat de salvatori, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Salvamont Prahova a anunţat faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat.

Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mihai, cand vii la munte sa ai la tine toate chitantele doveditoare ca ti-ai platit taxele si impozitele, ca altfel....te jupoi !
3
0
Animalele salbatice ataca oamenii si ies din zona lor de habitat pentru că sunt nehranite .Ceausescu mancarea stricată/expirata o admistrataa ptin padurari-(personalul ce are in grija PDUREA cu fauna si flora) animalelor acum o mancam noi la reduceri iar ursii de foame atacă oamenii si gospodariil ...despre ce vorbim ..Administratia Padurilor /Padurarii sunt direct raspunzatori de lipsa sigurantei oamenilor pe zonele turistice de munte ,de migratia animalelor haotică in speranta gasirii sursei de hrana
11
3
Păi pr0stul a fugit primul
9
7
Si handralau a stat si a privit?? Unde sint vitejii nostrii? Meama ce fătalau!!
12
13
Mihaie, b o u l e, ce treaba are statul cu taxele si impozitele cu unii care se urca pe munti? Iti asumi de fiecare data cand te urci ca ai riscul sa dai de ursi si toate cele, nu e pentru oricine sportul asta!
17
10
degeaba platim taxe si impozite, statul, autoritatile NU fac nimic pt noi ... mai importante sunt animalele pt ei !
22
17
A omorât/o nefericitul și dă vina pe urs!
7
21

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016