REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
23.8° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

TĂNĂSESCU: Pomelnicele PLĂTITE prin PayPal, DORINȚA credincioșilor!

TĂNĂSESCU: Pomelnicele PLĂTITE prin PayPal, DORINȚA credincioșilor!

Replica API 19 octombrie 2021 | 00:45 2934

Încă o acțiune a Arhiepiscopiei Tomisului a stârnit revoltă printre constănțeni. După ce ÎPS Teodosie a declarat la postul de radio că oamenii nu trebui să accepte să se vaccineze, Arhiepiscopia Tomisului face un anunț conform cărora enoriașii vor putea plăti pomelnicele și prin PayPal. Această acțiune a stârnit revoltă și a luat o turnură neașteaptată, ținând primele pagini ale ziarelor. Purtătorul de cuvânt, preotul Eugen Tănăsescu, sare în apărarea Arhiepiscopiei Tomisului, în controversa privind donațiile și pomelnicele online prin PayPal, și susține că ,,decizia a fost luată ca urmare a dorinței exprese a credincioșilor”.

(Purtătorul de cuvânt, preotul Eugen Tănăsescu)

Arhiepiscopia Tomisului ține, din nou, primele pagini ale presei. După un anunț controversat al ÎPS Teodosie în care spunea că cetățenii nu ar trebui să se vaccineze, pentru că este un vaccin neasumat, Arhiepiscopia Tomisului face un alt anunț bombă, și anume că oamenii își vor putea plăti pomelnicele și online, prin PayPal. ”Puteți trimite pomelnice prin PAYPAL, accesând linkul de mai jos https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=J5F4JJ5SBWDNA În cadrul donației puteți include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secțiunea "Add Note".”, arată Arhiepiscopia Tomisului.

Tănăsescu: „Presa ne IUBEȘTE”

Desigur, nici această acțiune nu a scăpat de gurile rele ale oamenilor. Purtătorul de cuvânt, preotul Eugen Tănăsescu, sare în apărarea Arhiepiscopiei Tomisului, în controversa privind donațiile și pomelnicele online prin PayPal, și susține că ,,decizia a fost luată ca urmare a dorinței exprese a credincioșilor care urmăresc slujbele online și care ne-au solicitat să le oferim o soluție tehnică pentru a putea dona sau trimite pomelnice”.

,,Adevărul e că presa ne iubește (pe cei de la Tomis). Chiar și ura e o formă de iubire. Trinitas TV și Radio Trinitas n-au avut parte de atâta reclamă cu donațiile și pomelnicele, când au pus pe siturile lor posibilitatea asta. Probabil metoda cu PayPal a părut ceva inedit, cea cu contul fiind clasică. Mulțumesc personal celor ce au făcut cunoscută această metodă, dar și credincioșilor care au dorit această posibilitate, de a ne sprijini în activitatea noastră, în folosul lor. Doamne ajută tuturor și, nu uitați clasicul "Share masiv"!”.

Arhiepiscopia Tomisului face ce face și Patriarhia Română

,,Referitor la folosirea serviciului PayPal pentru donațiile sau pomelnicele credincioșilor, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Decizia oferirii acestei posibilități a fost luată într-una din ședințele Permanenței Consiliului Eparhial Tomis și nu din inițiativa sau îndemnul personal al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, așa cum s-a relatat pe alocuri, în mod eronat. Decizia a fost luată, cum s-a explicat deja, ca urmare a dorinței exprese a credincioșilor care urmăresc slujbele online și care ne-au solicitat să le oferim o soluție tehnică pentru a putea dona sau trimite pomelnice.

2. Posibilitatea oferirii de donații sau pomelnice a fost implementată, de multă vreme, de către Patriarhia Română, fie în privința mijloacelor de presă pe care le deține (Trinitas TV, Radio Trinitas), fie în privința Catedralei Naționale, existând diverse soluții tehnice în acest sens (donare în cont, serviciu SMS, etc.).

3. Urmând modelului Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca donațiile rezultate din jertfa credincioșilor să fie folosite la funcționarea postului de radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului.

Prin urmare, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului nu are nici o implicare personală în această chestiune, afară de faptul că, așa cum a declarat și în emisiunea realizată la Radio Dobrogea, îi pomenește benevol și cu dragoste pe toți cei care îi cer acest lucru.”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu te iubesc Tanasescule daaa te iubesc adiiinc in rect.
2
0
POSIBIL CREDINCIOSI SA FI FOST SI CEI SPALATI IN GARAJUL CASEI.POSIBIL ZIC ASA CA DATI INAINTE CU TUPEU EXECRABIL.
2
0
si pomelnicele pe mail si slujbele pe zoom. Daca au cont paypal, au si zoom. Si scutiti-ne de ragete in difuzoare duminica dimineata.
7
0
In GOLD we trust.
7
0
Stand by, sunt cu piciorul pe block start sa ma duc sa platesc prin Paypal catre beseareca.
7
0
adunatura de borfasi!!!
14
0
Credinta a ramas in suflet, restul, din pacate , la distanta
11
0
Indiferent de motivele invocate, nu cred ca acum era cel mai potrivit moment pentru acest anunt al arhiepiscopiei avand in vedere investigatia Recorder.
11
3
Nu mai aveti nimic de bun simt in voi .vreti sa ardeti tot....
18
0
evaziune fiscala .
22
0
gratis nu se poate .....
19
0
sa moara ma-ta infipta Tanasesule. Dumnezeul vostru al popilor este BANUL !!!
27
1
Timotei 6:10-11 Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri.
28
1
cit inpozit platiti la ele
22
0
Doamne Dumnezeule mare! Donati nu comentati! Sfantul sa va ajute! Binecuvantati Parinti Sfintiti si ne iertati pe noi pacatosii!
2
25
Preotii nu cred in Dumnezeu, este cat se poate de limpede asta.
24
0
hai si cu crypto pls
14
1
Biserica a ramas pironita la nivelul de Ev Mediu!
26
1
Mare e gradina Domnului. Acest fapt denota antagonismul cu Dumnezeu, banii si credinta nu converg. Oamenii avari dupa avutie nu sunt placuti in fata providentei. Oare nu exista rusine
24
1
Cine a cerut plata prin paypal? Babutele amarate care aduc coliva la biserica?? Esti smecher tare.
28
1
Eu discut personal cu Dumnezeu ,de ce sa dau comision intermediarului!
25
1
ca tare vrem si noi credinciosii
20
1
Cu afacerile tale
24
1
Mai Eugene...imi spui mie ca babilii au smartfoane si si au facut cont paypal? Serios?
32
1
Mai hotomanule. Aibs amergi cu. Todosie si ceib40 hoti in puscarie
25
1
Hai Sictir satanelor in robe.
32
1
Dorinta credinciosilor e sa va duceti in mortii v0strii de draci cu fuste ce sunteti. Nu o sa-l reprezentati niciodata pe Dumnezeu ciorditorilor. Parlamentarii si popii, cancerul societatii de milenii.
45
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303