REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.8° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

TAPANGEA și-a luat ADIO de la TERENUL de pe CIȘMELEI!

TAPANGEA și-a luat ADIO de la TERENUL de pe CIȘMELEI!

Replica API 1 septembrie 2021 | 00:10 4033

Georgeta Tapangea şi-a luat adio de la terenul de pe Cişmelei. În şedinţa de Consiliu Local s-a votat aprobarea documentației tehnico – economice a terenului pentru “Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac din municipiul Constanța”. Aşadar, acolo, va fi edificat un spaţiu verde propice pentru locuitorii zonei.

Terenul intravilan situat pe strada Cișmelei, numărul 21A, a făcut subiectul unui adevărat scandal între investitorul Georgeta Tapangea, locuitorii din zonă și Primăria Constanța. Cetățenii nu mai au liniște de când arborii au fost tăiați, iar în locul acestora a apărut un excavator, paleți cu materiale de construcții, dar și muncitorii. La acel moment chiar și city managerul municipiului, Felicia Ovanesian, își exprima nemulțumirea spunând că sunt „fantomele trecutului”, autorizația fiind data de pe vremea lui Decebal Făgădău. Ei bine, Primăria Constanța, prin primarul orașului, Vergil Chițac, dorește cu orice preț să stopeze lucrările, iar în locul acestora să realizeze o grădină publică. În acest sens, consilierii au votat pozitiv aprobarea documentaței tehnico - economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru ‘Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac din municipiul Constanța’. Proiectul a fost adoptat cu 19 voturi pentru şi 8 abţineri.

Mai multe detalii despre acest proiect puteţi citi aici:

În locul SĂPĂTURILOR de pe CIȘMELEI, Primăria Constanța vrea o GRĂDINĂ PUBLICĂ

Chițac: „Reparăm greșelile administrațiilor anterioare“

„Vă spuneam pe 31 mai că: «Sunt alături de cetățenii blocurilor 2 și 3 de pe strada Cișmelei numărul 21 și voi apela la toate pârghiile legale pentru a opri construirea unui spațiu comercial pe spațiul verde retrocedat de Mazăre, respectiv autorizație semnată de Făgădău, avându-i complici pe consilierii locali care în 2006 au votat să se schimbe destinația terenului de la verde la numai bun de betonat.»

Vreau să le mulțumesc consilierilor locali care astăzi au votat studiul ce are ca obiect amenajarea unei grădini urbane în zona respectivă, astfel încât să putem expropria terenul care urma să fie betonat. Le mai mulțumesc și că, într-un final, au votat revocarea hotărârilor consilierilor locali din 2009 și 2013 care permiteau construirea de blocuri în cartierul Veterani.

Continuăm să reparăm greșelile administrațiilor anterioare în domeniul urbanismului și să dezvoltăm Constanța într-un mod sustenabil. Aveți încredere!“, a transmis primarul Vergil Chițac.

Va fi edificată o grădină publică

Ei bine, în locul imobilului dorit de Georgeta Tapangea, Primăria Constanța dorește să realizeze o grădină publică. În acest sens, în cursul zilei de vineri, 31 august a.c., consilierii locali vor avea de votat și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico - economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru ” Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța ”. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Cine este Tapangea Georgeta?

Proprietara investiției este Georgeta Tapangea. Din câte se pare, aceasta este administratorul firmei Pizza Gusto SRL, înființată în anul 2015. Se pare că afacerile nu i-au mers deloc bine în anul fiscal 2020 deoarece firma a declarat o cifră de afaceri de 355 lei, un profit net de -15.633 lei, datorii de 247.560 lei și niciun angajat.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum naiba vineri 31 august? 31 august a fost marti
2
0
Costele ti-au lasat neamurile de la muntii pindu mostenire terenuri in Constanta sau ai dat spaga si acum plingi ?
6
2
Minoritatile sunt infiltrate in toate institutiile. Cu neamuri cu catel cu purcel
12
0
...Primaria sa amenajeze spatii verzi pe domeniul ei, nu pe domeniile private....a, am inteles!!!! pe domeniile publice isi fac "bosii" cuiburi
1
13
asa a facut si mai jos al draq rapgiugos
4
0
La cat mai multe
12
0
Iarasi reparati voi greselile administratiei trecute. Ma gandesc cati zeci de ani le va lua celor care urmeaza dupa voi sa repare ce distrugeti acum.
9
10
Felicitari Primariei Constanta !
22
2
Mui boooootttt
1
7

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118