REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Țara NATO care a testat cu succes prima sa arma cu laser. Este uimitor ce distrugeri provoacă. Video

Țara NATO care a testat cu succes prima sa arma cu laser. Este uimitor ce distrugeri provoacă. Video

Georgiana BOGLEA 26 iulie 2024 | 00:00 173

Armata Marii Britanii a testat, în premieră, arma cu laser integrată pe un vehicul blindat. Imaginile fac înconjurul lumii.

tara NATO care a testat cu succes prima sa arma cu laser. Este uimitor ce distrugeri provoaca. Video

Ministerul britanic al Apărării (MoD) a anunțat că a testat cu succes o armă cu laser, amplasată pe un vehicul blindat, și care distruge ținte cu viteza luminii.

Este vorba despre un sistem cu arme laser de înaltă energie - HELWS - de la un vehicul blindat Wolfhound 6x6 al armatei britanice.

Testul s-a încheiat cu neutralizarea cu succes de către HELWS a țintelor aflate la peste 1.000 de metri.

„Această lansare de mare putere este un pas semnificativ pentru a se asigura că forțele armate britanice pot exploata în ritm această capacitate cu potențial de schimbare a jocului, astfel încât să aibă un avantaj împotriva amenințărilor actuale și viitoare”, se arată într-o declarație a agenției britanice de apărare.

„Această tehnologie oferă un mijloc precis, puternic și rentabil de a învinge amenințările aeriene, asigurând o mai mare protecție pentru forțele noastre”, a adăugat el, potrivit The Defence Post.

Londra a precizat că datele obținute în urma acestei activități vor fi utilizate pentru a explora în continuare aplicațiile viitoarelor sisteme LDEW împotriva altor amenințări.

De asemenea, vor fi facilitate teste suplimentare cu armata britanică în cursul acestui an pentru a afla mai multe despre capacitățile HELWS și scenariile sale reale de război cu drone.

„Prin lansarea cu succes a primei arme laser integrate pe un vehicul terestru în Marea Britanie, DSTL a demonstrat că sistemul de arme laser cu energie înaltă Raytheon poate urmări, angaja și învinge ținte în timp ce este montat pe un vehicul”, a declarat directorul general al Raytheon UK, James Gray.

„Acum așteptăm cu nerăbdare ca armata britanică să experimenteze arma în următoarele luni și să demonstreze că tehnologia este pregătită pentru câmpul de luptă.”, conform stirileprotv.ro

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365