REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Tăriceanu: Cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii şcolii după alegeri, chiar amânarea alegerilor

Tăriceanu: Cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii şcolii după alegeri, chiar amânarea alegerilor

Replica API 18 septembrie 2020 | 00:00 1239

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că începerea anului şcolar ar fi trebuit amânată până după alegerile locale, şi chiar acestea să fie amânate, el criticând felul în care a fost organizată începerea cursurilor, fără asigurarea materialelor de protecţie sau a tabletelor pentru copii şi dascăli.

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Arad, că "începerea anului şcolar se desfăşoară într-un haos perfect organizat".

"Acesta este cuvântul cel mai potrivit. Cu toate că Guvernul ştia de opt luni de zile că la 14 septembrie vor începe şcolile, învăţământul nu e pregătit. Guvernul s-a angajat să livreze măşti, materiale dezinfectante şi tablete. Nimic! Dacă acum patru luni de zile problema procurării măştilor, nu a cumpărării lor, era insurmontabilă pentru că era criză de măşti, în momentul de faţă există produsul din abundenţă, şi cu toate acestea Guvernul nu a fost în stare să îl achiziţioneze şi să îl pună la dispoziţia cadrelor didactice şi elevilor", a spus liderul ALDE, scrie Agerpres.

El a atras atenţia că "marea majoritate a localităţilor din ţară nu au resursele necesare pentru a-şi procura ele materialele necesare pentru a asigura o minimă protecţie sanitară".

"Ministerul a vorbit, nu a făcut nimic, iar acum pasează această responsabilitate către administraţiile locale, care nu au fondurile respective", a spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că "ar fi fost normal să se ia măsuri de distanţare fizică" în şcoli.

"În Bucureşti, m-am întâlnit cu oameni pe stradă care mi-au spus că copiii lor sunt în clase de 32 sau 33 de elevi şi nu s-a luat măsura împărţirii în jumătate a numărului de elevi, în aşa fel încât să existe o minimă distanţare fizică de protecţie", a declarat Tăriceanu.

El a spus că a sugerat public ca odată cu împărţirea elevilor din clase să fie reduse numărul materiilor predate, pe o perioadă limitată de timp, pentru că nu sunt spaţii pentru dublarea numărului de săli de cursuri.

"Ar fi trebuit redusă predarea la trei - patru ore maximum pe zi", consideră Călin Popescu Tăriceanu, care mai crede că ar fi trebuit ca elevii să înceapă decalat orele, pentru ca nu toţi să fie deodată în şcoală şi în pauze.

"Nimic din toate acestea nu s-a făcut pentru că interesul nu este legat de buna desfăşurare a şcolii, ci de realizarea alegerilor pe 27 septembrie cu orice preţ. Acesta e singurul obiectiv care determină acţiunile lui Iohannis şi ale lui Orban. Logica electorală, nimic altceva. Totul trecere în plan secundar, inclusiv sănătatea oamenilor sau riscul de îmbolnăvire. (,,,) Evident, cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii şcolii după alegerile locale şi chiar amânarea alegerilor locale", a încheiat liderul ALDE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tari , spune ce ai facut cu spaga primita de 800.000 dolari ? DNA-ul cand te inhatza. ?
1
0
si eu care credeam credeam ca te-ai hotarat sa amani programarea a celei de a 8 sotii, lasa restul in seama carora chiar le pasa de acest popor saracit si furat sistematic de voi
3
0
rasuflatule,dute si mai cautati o nevasta
3
0
Cand ati fost la guvernare cei din alde nu ati facut nimic in afara de a amplasa ministri, manageri si directori incompetenti pe la institutii. De aia nu vreti alegeri ca e posibil sa dispareti de tot de la ciolan. Oricum ati cam trecut si voi la PNL salvandu-va baroneala.
8
0
chiar asa amanam scoala dupa alegeri si amanam alegerile.Cati ani? Esti tare.
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436