REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Tăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece; măsură de susţinere economică - creşterea veniturilor populaţiei

Tăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece; măsură de susţinere economică - creşterea veniturilor populaţiei

Replica API 11 august 2020 | 00:00 1049

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul Orban "trebuie să plece" şi că o măsură de susţinere economică o reprezintă creşterea veniturilor populaţiei.

Călin Popescu-Tăriceanu

"Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14%, şi nu cu 40%, aşa cum prevede legea. Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze... Ce nu ştiu ei, sau nu vor să spună, este că situaţia economică va deveni mult mai grea tocmai că nu măresc pensiile şi alocaţiile conform legii. În fiecare zi se pierd sute de locuri de muncă. Ştiţi de ce? Pentru că produsele nu se mai cumpără şi nimeni nu e nebun să producă pe stoc, chiar dacă Guvernul ar băga bani în susţinerea întreprinderilor. Ce nu înţeleg liberalii ăştia vopsiţi este că economia nu mai funcţionează prin ordine şi decrete militare, ci pe baza unei singure legi: cerere şi ofertă", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook, scrie Agerpres.

Potrivit liderului ALDE, "oferta încă mai există, dar cererea se stinge puţin câte puţin în fiecare zi, pentru că au indus panica de parcă vine sfârşitul lumii, pentru că refuză să stimuleze cererea, pentru că se împrumută în draci pentru orice, mai puţin pentru ceea ce este cu adevărat nevoie".

"Să fie clar, mărirea pensiilor cu un procentaj care abia acopera creşterile de preţuri nu sacrifică doar 5 milioane de pensionari, dar sacrifică şi câteva sute de mii de locuri de muncă. De fapt, ce fac ei, în final, va duce la aproape aceeaşi sumă cheltuită, doar că ea nu va fi cheltuită pe mărirea pensiilor, ci pe ajutoare de şomaj! Deci, care este câştigul economiei? Da, trăim un paradox pe care Iohannis şi Orban par să nu-l înţeleagă: ca să salvăm locurile de muncă trebuie să mărim veniturile!", a adăugat Tăriceanu.

"În condiţiile în care economiile lumii sunt şi ele gripate şi comerţul internaţional este la terapie intensivă, stimularea cererii interne este singura cale de a ţine în viaţă companiile mici şi mijlocii. În consecinţă, Guvernul Orban trebuie să plece şi cei care vor veni trebuie să mărească veniturile populaţiei ca o măsură de susţinere economică, în primul rând, să impoziteze componenta necontributorie a pensiilor şi să redea încrederea românilor în economie. Spaima şi statul în casă poate vor amâna infectarea cu virus, dar atunci când vom ieşi la lumină, vom găsi o ţară pârjolită de ciuma galbenă", a adăugat Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cacatii de mai jos se baga in seama care cu muia care cu curul dar toti sunteti niste muisti idioti. Sa va iau familiile in pula handicapatii dracului.
1
0
Daca pensionarii acestia parasiti de politicieni nu ar baga banii in consum pentru copii,nepoti ar fi vai de economia Romaniei.Multi sunt vechi politiceni,n-au muncit in viata lor ca exemplu Orban si avem pretentii sa gaseasca solutii,sa conduca o tara.Trebuie mai multa atentie la alegerisi sa se verifice mai mult viitorii politicieni indiferent ca-s de stanga sau de dreapta fiindca multi au "grinda" lor
0
3
Un papagal comandat de rusi care nici el nu mai crede ce i se dicteaza sa spuna.
4
2
jegurile astea nu se dezmint- am o simpla nu''o alta intrebare''- tu nu trebuia sa fii in puscarie, la opra actuala?
6
1
Si cand te gandesti ca in tara asta inca mai sunt oameni care il urmeaza pe penalul asta ca pe un guru,si nu doar ca il urmeaza dar spera sa stranga macar 5% din voturile romanilor si sa fie si ei printre aia care le decid soarta romanilor,cum au mai facuto dealtfel cand diabolicul binom Tariceanu--Dragnea ist tineau mainile ridicare si unite ca doi mari invingatori.
7
2
Felicitari domnule Tariceanu ca tii cu noi, pensionarii
2
8
este adevarat ca dupa o varsta intervine dementa...
8
3
Zici tu mosule, hot si mincinos ! Mai viitorule PENAL, cum iti permiti sa faci asemenea declaratii ?! Cat tupeu si si jigodizme ai taricene, tradatorule !? Cine te mai CREDE ?? Te-au tradat ai tai din partid, te-au parast.... daa.... si tu sti si de ce ..... Expiratule ! Dispari !
9
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436