REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Tăriceanu o CRITICĂ pe Kovesi: 'E bună de procuror de Vladimir Putin. Nu o văd nimica în cazul în care nu reușește la Bruxelles'

Tăriceanu o CRITICĂ pe Kovesi: 'E bună de procuror de Vladimir Putin. Nu o văd nimica în cazul în care nu reușește la Bruxelles'

Replica API 4 martie 2019 | 02:29 458

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu o vede nimic pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovsi, în cazul în care nu o să ajungă în funcția de procuror-șef european, conform stiripesurse.ro.

„Nu o văd nimica. Doamna Kovesi e bună de procuror de Vladimir Putin. Nu știu și nici nu mă interesează. Să facă ce vrea. Dacă acesta e orizontul PE și atâta văd ei”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în direct la România TV.

„Sunt unii care o susțin pe doamna Kovesi pentru că ei cred că aceste lucruri le servesc din punct de vedere politic. Comisiile pe care le-ați văzut care este aprecierea? Eu vreau să subliniez ceva. Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să evalueze calitățile profesionale.

Acolo în comisiile CONT și LIBE s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi să nu amestecăm politicul în justiției. Acolo PE s-a decis să îi dea vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine arată cât poate să fie votul de politic.

Nu i-a pus nimeni întrebări legate de drept european, legate de funcționarea instituțiilor. Acolo nu o să poate să facă tumbe ca pe aici, că aceia sunt oameni cu experiență”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică la România Tv.

În urma unui vot secret, miercuri, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

Conferința Președinților, formată din președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și liderii de grupuri politice, va decide în 7 martie etapele următoare.

Din cauza faptului că prima opțiune pentru șefia Parchetului European a Comisiilor PE a fost Laura Codruța Kovesi, iar în Consiliul UE candidatul francez a obținut cele mai multe voturi, Parlamentul European va începe negocierile cu Consiliul pentru a ajunge la un consens în legătură cu viitorul procuror-șef european.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar proasta aia din Alde de la tine care a vrut sa numere voturile in P E si s-a facut de ris unde o vezi ?
11
0
Tariceanu,O SLUGA care l-a servit pe Dinu Patriciu cat a fost premier, i-a dat Petromidia hotului aproape pe gratis, dar nu pe degeaba..pentru buzunarul lui. Tara il platea bine si iuda asta facea jocurile banditilor care au jecmaint tara si pe noi toti! Lozinca lui tariceanu asta era: INCHID OCHII, SI-NTIND MANA.
15
0
Ex manechine actual excroc esti un fel de papagal ARA ,cam pe genul Mazare o totala rusine. Caracter infect. unul din cei mai fara scrupule oameni ai acestei tari. Rusine,rusine ,rusine.
17
0
Un penal tradator, care ii lige pe rusi si unguri.
15
2
Javra MARS in buda !
14
0
Bai nea besina, mars la cotet!
13
0
TARICENE TE FRICA.
15
1
Gura pacatosului adevar graieste, cu ajutorul lui poate ajung si eu europarlamentar si o sa schimb multe la Mangalia
0
1
Calin coruptariceanu cel mai scarbos pseudofiinta
14
1
Asa sunt politicienii de la putere acum in Romania in loc sa sustina candidatii Romaniei ii critica. Lasa ca vine iar un olandez, francez sau un neamt in locul ei ca aia asi ajuta oamenii lor.
11
0
Coana muiuta sefa kovesi face tumbe prin Romania ptr ca ii se permite.Un nimeni pe terra...
1
17
Da cine asculta de parerea matale nene.Nici eu nu va vad pe dvs.unde ar trebui sa fiti.
19
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016