REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
29.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Ţările arabe, interesate de apă minerală, turism medical, fructe, legume, carne şi lapte din Bulgaria

Ţările arabe, interesate de apă minerală, turism medical, fructe, legume, carne şi lapte din Bulgaria

Ana Maria LIPAN 10 iulie 2023 | 00:00 294

Intervievată de BTA, preşedinta Camerei Bulgare a Apelor Minerale, Ţvetelina Lukarska, a declarat că ţările arabe sunt interesate de apa minerală din Bulgaria, de turism medical, fructe, legume, carne şi lapte. Bulgaria are multe de oferit lumii arabe şi trebuie să atragă parteneri strategici pentru a putea reintra pe pieţele pe care le-a pierdut, a adăugat ea.

tarile arabe, interesate de apa minerala, turism medical, fructe, legume, carne si lapte din Bulgaria

Această ţară era foarte activă pe piaţa saudită şi va încerca să recâştige încet terenul pierdut, a adăugat Lukarska.

Întrebată de ce negocierile cu privire la exporturile de apă minerală din Bulgaria nu reuşesc să se concretizeze în acorduri comerciale, ea a declarat că discuţiile încep întotdeauna foarte bine şi apoi se blochează. Argumentul că Bulgaria nu dispune de suficientă apă minerală nu este justificat: această ţară nu poate satisface necesarul pentru întreaga Arabie Saudită, însă poate exporta apă care deocamdată este risipită. În prezent, doar 30% din apa minerală bulgară este folosită.

Vorbind despre interesul Arabiei Saudite în apa minerală bulgară, Lukarska a precizat că acest sector are un potenţial vast în industria de îmbuteliere, sănătate, agricultură, industria farmaceutică şi cosmetică.

Oamenii de afaceri saudiţi doresc păstrarea calităţii apei minerale în recipientele potrivite. Acelaşi lucru se aplică cu privire la calitatea laptelui, a cărnii şi legumelor. Oameni de afaceri arabi s-au arătat interesaţi de construcţia unei fabrici de procesare a lactatelor şi în obţinerea de produse agricole în Bulgaria.

Toate ţările arabe sunt interesate de turismul medical pentru tratamente şi refacere în spitale, a mai spus Lukarska. Tehnologia hidrogenului reprezintă un alt domeniu de interes.

A fost ideea lui Lukarska de a înfiinţa o Cameră de Comerţ bulgaro-saudită, care a fost deschisă la Sofia la 29 iunie. Camera de Comerţ va acţiona ca un intermediar pentru pătrunderea companiilor bulgare pe piaţa saudită, a declarat Dimitar Abadjiev, primul ambasador bulgar în Arabia Saudită, care a preluat funcţia de preşedinte al Camerei. La eveniment au participat diplomaţi saudiţi şi din Qatar şi Kuweit, reprezentanţi ai diverselor organizaţii şi asociaţii din domeniu, oameni de afaceri arabi şi bulgari, care au de acord că Lukarska este sufletul Camerei de Comerţ bulgaro-saudite. Ea este convinsă că Bulgaria are nevoie de un partener atât de serios.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către agerpres.ro, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699