REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.5° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.5° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

TĂTARU, criticat după declarația: „Părinții ar putea fi de DECĂZUȚI din drepturi dacă refuză VACCINAREA”

TĂTARU, criticat după declarația: „Părinții ar putea fi de DECĂZUȚI din drepturi dacă refuză VACCINAREA”

Replica API 15 aprilie 2021 | 23:50 3358

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit într-o emisiune televizată despre obligativitatea vaccinării copiilor. Întrebat ce se întâmplă dacă un părinte trece de toate etapele de consiliere și refuză vaccinarea copilului, fostul ministru a precizat că în măsura în care rămâne obligativitatea în lege vor apărea și anumite contravenții, cea mai mare amendă fiind de 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării.Acesta a specificat faptul că vaccinarea va deveni obligatorie pentru copii, iar singurele care pot decide dacă acesta nu poate fi vaccinat este DSP-ul sau un medic specialist. Una din variante presupune decăderea părinților din drepturi dacă aceștia refuză să se supună legii și să-și vaccineze copilul.

Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a prezentat care ar fi efectele nesupunerii la legea vaccinării obligatorii a copiilor. Astfel, acesta a precizat că părinții care se opun au dreptul la consiliere privind efectele pozitive sau negative ale vaccinării, dar dacă tot vor opune rezistență, aceștia riscă amenzi de până la 10.000 de lei, așa cum este menționat în articolul 71 al actualei legi privind vaccinarea persoanelor în România. O noutate ar fi faptul că s-ar putea ajunge chiar la pierderea drepturilor părintești. Aceste declarații au stârnit un val negativ în rândul părinților, dar și a Comitetului județean al Părinților din Constanța.

Părinții sunt revoltați de această propunere!

,,Cum este posibil să-mi impună un specimenul acesta ce este bine sau nu pentru copilul meu? Este inadmisibil așa ceva! A rezolvat toate problemele din țară și doar asta a rămas nerezolvată? Mai bine ar face un tur al spitalelor de pediatrie, alea puține care există, să vadă în ce fel sunt tratați pacienții. Mor oameni pe capete în țară și el aruncă bombe în spațiul public.” a declarat un constănțean pentru Replica de Constanța.

CJPCT: Sperăm că este doar un gând și nu va fi pus în practică!

Contactați de către reporterii Replica, reprezentanții Comitetului Județean al Părinților din Constanța au declarat că nu sunt de acord cu ceea ce a declara Nelu Tătaru, iar singurele persoane care pot decide ce este bine sau nu pentru copii sunt părinții acestora. ,,Am auzit aceste declarații ale domnului Nelu Tătaru și nu suntem de acord cu ele. Fiecare părinte este trebuie să decidă cu privire la copilul său. Sperăm că este doar un gând care nu va fi pus în aplicare.”, a declarat Cernat Dănuț.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Probabil oamenii au scopul de autodistrugere politica
6
0
Il mananca limba...
9
0
Bai laba trista de fost ministru. Mata si cu tactu ar trebui amendati si decazuti din drepturi ca s-au inmultit si au scos asa dobitoc ca tine! Iar tu ar trebui sa fii sterilizat cu ciocanul ca sa nu mai procreezi si sa perpetuezi asemenea dobitoci ca tine!
34
0
rusine nelule rusine. Ai copii?
37
2
nimeni nu ma va obliga sa-mi vaccinez copilu si sa vedem cum ma vor decadea din drepturi
42
3
Trebuie omorat asa in chinuri gunoiul asta!
35
3
Asa se prabusesc cei care ajung la putere si isi pierd mintile. Sa tina minte PNL de ce va pierde toate alegerile in urmatorii 20de ani.
56
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016