REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Tătaru: „NU mergeți la PETRECERI de SĂRBĂTORI“

Tătaru: „NU mergeți la PETRECERI de SĂRBĂTORI“

Replica API 20 decembrie 2020 | 00:27 2810

Ministrul Sănătății anunță că vom asista la o panta descendentă a infectărilor cu COVID de abia în a doua jumătate a anului viitor și când se va putea discuta despre încheierea pandemiei, într-un interviu, la Realitatea Plus, scrie stiripesurse.ro.

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru spune că, deși la nivel european se vorbește deja despre al treilea val COVID, el speră că România să-l poată evita.

„Eu sper să nu fie următorul val. Discuția la nivelul comunității europene și la nivel mondial este despre al treilea val, dar depinde doar de noi. În momentul în care ajungem și la timpul vaccinării, odată cu imunizarea întregii populații, sper să nu avem al treilea val. ”

Reporter: După ce începem imunizarea populației, așteptăm să scadă din ce în ce mai mult numărul?

Nelu Tătaru: „Și transmiterea în comunitate să scadă. În a două jumătate a anului viitor sperăm să ajungem pe acea pantă descendența și să ne gândim că această pandemie se poate termină.”

Reporter: Vaccinarea ar putea începe undeva în martie-aprilie pentru toată lumea? Până atunci ce ar trebui să facă românii?

Nelu Tătaru: „La fel, să aibă aceleași precauții. Masca, distanțare, dezinfectant, evitarea locurilor aglomerate, la locul de muncă, acasă.”

În privința serului anti-COVID, ministrul anunță în premieră că, pe 27 decembrie, vaccinarea va începe simultan în 10 spitale din România. Totodată, Tătaru precizează că restricțiile nu vor fi relaxate sau ridicate în următoarea perioadă.

„Se va începe vaccinarea în același timp în toate cele 10 spitale de la nivelul țării, două fiind în București - Babeș și Bals. Având în vedere și numărul de doze, cred că și Marius Nasta va intră în această prima vaccinare”, a spus Nelu Tătaru.

Reporter: Pentru că urmează sărbătorile de iarnă, care ar fi sfaturile pe care le-ați da românilor în această perioada?

Nelu Tătaru: „Să păstrăm aceleași precauții. La începutul acestei pandemii spuneam că acest an va fi diferit. Nu vom avea sărbători pascale la fel, nu vom avea Rusalii, nu vom avea același vacanțe, nu vom avea același ore de școală. La fel spun: nu vom avea același Crăciun. Nu vom avea același sfârșit de an. Precauțiile rămân aceleași. De noi depinde cum vor fi și sărbătorile și ce va fi după sărbători.”

Reporter: Cum să procedăm? În noaptea de Crăciun, de Revelion? Să chemăm cât mai puține persoane?

Nelu Tătaru: „Familia restrânsă, cei cu care știm că am stat în această perioada împreună. Este acel moment în care trebuie să fim între noi, la domiciliu, nemergând la acele petreceri pe care una -că nu sunt legal organizate , în al doilea rând nici nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care nu le-am mai văzut în această perioada.”

Reporter: Ne-am putea aștepta să fie ridicate restricțiile dacă vor fi din ce în ce mai puține cazuri?

Nelu Tătaru: „Nu, în acest moment rămân aceleași restricții . În momentul în care evaluăm sau vizualizam respectarea acestor restricții trebuie intensificat, dar efectele le vom vedea după sărbătorile de iarnă.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergem sa te futem pe tine in anus tatarica
0
1
Huooooooooo
3
2
Sa fi tu al dracu cu ma-ta in ziua de Craciun ca eu n-am brad si porc pe masa.Nu mergeti voi... ca mergem numai noi.Hai sicktir! Asa ati facut si cu masca. Hai siktir cocote masculine,fetite pensate,fardate,vopsite,mai ceva ca o femeie.Nu va este mitocanilor rusine sa apareti papusi vopsite la televizor? Maine apareti cu botox si tu si catu,raspandac si ala de la realitatea.Va sta mai bine la tiruri asa vopsiti sa nu uitati sa va faceti si unghile si buzele cu rosu. Ne-ati faceti dracu de ras si afara.
4
2
Ce scade cu adevarat este numarul populatiei. In rest,vorbe. Este adevarat ca in continuare fiecare roman trebuie sa aiba grija de el insusi,caci din partea statului si a autoritatilor este chiar rau sa astepti ajurot sau masuri umane si reale. Romanii nu se pot astepta decat la amenzi,batai la sectii sau in strada de la fortele represive ale statului,puscarie. Este clara delimitarea intre unii privilegiati si restul populatiei saracite,dezbinate,dezinformate.
8
0
Marsss d-aci
7
2
Petrecere mare va fi cand scapam de holera galbena.
16
3
HAI SICTIR!!!
18
0
Jegurile astea bolsevice si neo-marxiste isi bat joc de populatie pentru ca se poate.Imi pare rau ca nu stiam de AUR la alegeri sau alt partid mic ca sa ies la vot si sa le dau la muie la comunisto-securistii astia din PNL PSD USR etc.
16
4
ia incepe cu valurile ,care plm al 3 val cand de fapt e acelasi asa zis val din primavara si pana acum nu au scazut pana aproape de zero nr de cazuri vreo 2,3 luni ca sa o ia de la capat
16
0
Mergeti la vot. La petreceri de Craciun nu. De vina este PSD-ul ca nu a fost in stare sa ia 60% la alegeri.
19
3
Du-te naibii si strange-ti acareturile de prin birou ca Ministerul tau, la imparteala, o cazut la altii. Desi, daca ajunge Voiculescu ministru o sa te regretam. Macar tu esti medic nu contabil pui de securist ca ala
14
0
Nelutu si ce ti-a mai zis neamtu sa ne zici ? taiem porcu? Cate sarmale avem voie? Jumari, jumari mancam ?
22
2
Dar la votare civismul era in vacanta si acum umbla cu plugusorul?fmm de gaozar.berlinene-ai pula cu gingiile de caricatura neterminata.si multa mooie cu cacat de sarbatori tie si cacanarilor tai de sefi aka Betivul satului,bubosul Ciolanisetc.
21
3

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620