REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.6° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
26.6° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Taxa cerută de FMI care dă peste cap toate socotelile românilor

Taxa cerută de FMI care dă peste cap toate socotelile românilor

A.F. 2 februarie 2024 | 22:12 1511

FMI a făcut o serie de recomandări Guvernului României pentru reducerea deficitului bugetar, inclusiv introducerea unei taxe pe carbon. Impactul ar fi scumpirea vieții.

Taxa ceruta de FMI care da peste cap toate socotelile romanilor

Printre discuțiile despre deficitul bugetar sau impozitarea progresivă, delegația FMI a recomandat României introducerea unei noi taxe, respectiv taxa pe carbon.

Ea s-ar aplica în sectoarele transporturi și construcții și reprezintă un impozit suplimentar pentru carbonul pe care îl eliberează în atmosferă mașinile și casele noastre.

Specialiștii de la asociația Energia Inteligentă au făcut și un calcul al acestei taxe și nu prea dă deloc bine.

În primul rând, un apartament cu două camere care folosește gaze naturale emite în jur de 2 tone de dioxid de carbon pe an, iar unul cu 4 camere emite circa 3 tone de dioxid de carbon anual, iar o casă de 120 de metri pătrați, izolată, emite undeva la șase tone de dioxid de carbon pe an.

Prețul pentru carbonul emis în atmosferă este stabilit la nivel european la 80 de euro pe tona.

Taxa pe care o vor plăti românii care dețin un apartament cu două camere

Pentru un apartament cu două camere ar trebui să plătim 160 de euro pe an, adică 800 de lei.

Cel cu patru camere va fi taxat cu 240 de euro, adică 1200 de lei, iar pentru o casă am putea plăti 480 de euro anual, adică 2400 de lei.

Dacă încălzim casa cu lemne atunci emisiile de dioxid de carbon sunt de 11 tone pe an, iar asta înseamnă o taxă de 880 de euro, adică 4.400 de lei.

La noi în țară majoritatea gospodăriilor din mediul rural se încălzesc cu lemne.

Vom plăti și emisiile pentru mașini.

O mașină cu un motor de 1400 centimetri cubi, eliberează la un rulaj de 15 mii de kilometri pe an, două tone de dioxid de carbon. Deci, o taxă de 800 de lei pe an.

Toate transporturile de mărfuri, dacă se introduce această taxă, se vor scumpi. Drept urmare și mărfurile se vor scumpi, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Natalitatea scade.Mortalitaea creste.Vom pleca afara, mai rau ca aici nu poti trai.Cand vor vedea ca nu mai sunt p****i atunci poate ..poate vor scadea taxele aberante.iti da abia in iulie 2024 o marire de salariu de o suta si ceva si ei maresc taxele in draci.Tara de cretini.Numai cretini facuti din laba cu cretinism.Centralele emit un c***t. Rrazboaiele lor cat emit? Cat au taxa pe razboi de fiecare nenorocit in parte? O mincina intind coarda si speculeaza terenul.nemtii au carbune au de toate si nu mai au taxe de c***t si atat de mare impozitele pe salarii si caseNumai la noi taxe de c***t facute si puse in aplicare de oameni de c***t care nu au creier decat c***t in cap si nu judeca .Daca ar judeca nu ar mai pune ata bir pe saracia romanului.Alta bomba ca vor face kw la energie electrica 7 lei. Si romanii stau si inghit toate taxele facute si impuse de acesti idioti.Nu zice nimeni sa nu pui taxe dar nu faci o taxa si un pret mai mare decat venitul tau lunar.
0
0
Mars de aici cu taxele voastre. Altceva nu stiti
1
0
Recomandarea ăstora, devine lege? Pe unde au trecut oamenii ăștia cu recomandările lor, nici iarba nu mai crește!!
5
0
pentru iinfractorii ciolanu si ciucanezu. Ei sa se agite sa ne zica cum se face. Da pe ei ii doare in kur si dau vina pe fmi.
4
0
Eu am o livada în curte și spațiu verde. Deci produc oxigen. Pe aceeași logică, vreau ca statul să mă plătească. Unii chiar sunt proprietari de păduri!
15
0
Ce va mai c.a.c.a.t.i pe voi ca oricum iese Gioana . Americanii spun ce p r.o.st sa iasa....
6
4
nu au ales ei sa se incalzeasca cu lemne e singura lor solutie de ce sa-i taxam ? si mai sunt si la limita supravietuirii majoritatea nu vor putea plati recomandarea fmi e total fantezista, rupta de realitate si imposibil de aplicat nu e corect sa-i pedepsesti asa pe cei care nu au de ales o mare magarie un fel de fumarit de ev mediu
12
1
Si, cu banii colectati vor reduce dioxidul?
15
1
Taxa pe aerul respirat o sută de euro pe an taxa pe gazele din fasole o sută euro pe an taxa pe Wc romanul p***t ma e Toți bancherii își bat joc de r*mâni Țara e condusă de mizerii
17
1
Asa e cand nu ai un cuvant de sppus in tara ta esti condus de alti, ca intr o familie sa vina unu sa iti impuna ce sa faci la tine in casa
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712