REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Taxa de poluare a fost propusă. Le-ar scoate din buzunar românilor până la 4.700 de lei

Taxa de poluare a fost propusă. Le-ar scoate din buzunar românilor până la 4.700 de lei

Mariana MURAT 6 februarie 2024 | 00:00 1404

Milioane de români ar putea fi nevoiți să scoată sume de sute sau chiar de mii de lei în plus din buzunar, pentru o nouă taxă pregătită de UE.

Taxa de poluare a fost propusa. Le-ar scoate din buzunar romanilor pana la 4.700 de lei

Uniunea Europeană lucrează intens la un sistem prin care toţi cei care folosesc autoturisme poluante sau își încălzesc locuințele prin alte surse decât cele pe curent, vor trebui să plătească o taxă pe carbon. FMI a făcut o recomandare importantă Guvernului României, la finalul vizitei de săptămâna trecută. Mai exact, a sugerat introducerea taxei pe carbon sau a unei accize suplimentare pentru emisiile de carbon așa încât fiecare român să plătească dacă poluează.

Cât am putea plăti pentru încălzirea locuințelor

Așadar, dacă va fi introdusă taxa pe carbon pentru încălzirea locuințelor, atunci pentru un apartament cu două camere vom plăti cu 800 de lei pe an mai mult, în timp ce pentru un apartament cu 4 camere vom plăti cu 1.200 lei în plus.

Pentru o casă, taxa va ajunge la 2.400 lei pe an.

Cele mai mult taxate vor fi însă locuințele care se încălzesc cu lemne. În cazul lor vorbim despre 4.700 de lei pe an în plus. Și cum este de așteptat, cele mai mari costuri vor fi în mediul rural acolo unde sunt și cele mai multe sobe pe lemn.

Cât vor plăti proprietarii mașinilor care poluează

Și cei care vor folosi mașinile personale pe combustibil vor avea de plătit mai mult. O estimare de calcul făcută de Asociația Energia Inteligentă pentru un autoturism din clasa medie, de exemplu la o Dacia Logan, pentru un rulaj de 15 mii de km, se adaugă un cost de 800 de lei pe an, iar asta va însemna o cheltuială pentru carburant de 7.600 de lei pe an, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca te a ars in bostan vreunul cu Opel..
0
0
Nu ati fost voi zi de de zi cu UE si Slava Ukraina in gura? Luați cu lamaie acum.
8
4
Eu la Opel trebue să plătesc taxa?
4
0
Mai voi sunteti normali sa accepati ce va spun aia de la UE?Aia au facut doar recomandare,sper ca guvernantii nostri sa se duca sa bata cu pumnul in masa si sa le spuna ca nu sunt de acord!Asta daca sunt ROMANI adevarati si nu antiromani!
5
0
Napoleon și hitlerist au urmasi, căci UE este dorința lor de a face imperiul european!!!!
7
0
Ba animalelor voi ganditi ?
8
1
Ma voi numai judecatzi deloc,ce taxa sa plateasca Romania o tzara foarte slab indrustrializata,nici animale care sa polueze nu avem multe pentru ca aproape tot ce este in magazine este din Import chiar si la carne unde scrie produs in Romania tot produs in afara tzari este,mai raman doar desheurile importate de uni golani din Romania care ishi spun oameni de afaceri cu acordul vameshilor shpagari,alte surse de poluare nu prea sunt decat o parte gunoiul din U.E.depozitat in Romania caci Romania nu are vama,nici politzie,nici securitate pentru ca totzi ashtia care ar fi trebuit sa controleze si sa previna fenomenul asta sunt nishte shpagari ordinari.
13
0
Jigodia de ursula e pusa sa duca de rapa europa, de ce nu sunt taxele astea in america sau in asia
13
1
Pai si razboaiele nu polueaza?! Si daca platim taxa pe carbon ce fac preiai ei carbonul?Ne zapacesc cu atatea taxe si impozite! Jeguri ordinare
15
0
al patrulea reich- ue m ue- trebuie desfiintata urgent; nnazistii nu se dezmint. ue a devenit o organizatie terorista impotriva Europei
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510