REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Taxă pe apă în perioada caniculară. Cine depășește limita de consum este bun de plată

Taxă pe apă în perioada caniculară. Cine depășește limita de consum este bun de plată

Andreea VLAICU 15 iulie 2024 | 00:00 148

În condițiile caniculei extreme, România se confruntă cu dificultăți majore în asigurarea apei potabile. În timp ce unii români folosesc cantități mari de apă pentru udarea grădinilor sau umplerea piscinelor, alții nu au apă nici măcar pentru băut. Specialiștii propun introducerea unor tarife majorate pentru consumatorii care depășesc o anumită limită de consum.

Taxa pe apa in perioada caniculara. Cine depaseste limita de consum este bun de plata

Probleme acute în Transilvania și alte regiuni

În Chinteni, o localitate situată în apropierea orașului Cluj-Napoca, locuitorii se confruntă cu lipsa apei potabile de câteva zile. Dalia Pop, o rezidentă, a postat pe un grup de Facebook despre dificultățile întâmpinate: „L-a pus patronul să ude peluza. Noi suntem de 3 zile fără apă de la rețea...”

Ea a adresat un mesaj către conducerea unei rețele de supermarketuri care utilizează apa de la robinet pentru udarea peluzei: „Pot să vă dau apă din butoi dacă doriți, dar lăsați în rețea pe vreme caniculară și pentru alții! Știu că există conceptul "plătesc nu o fur", dar în situații de criză cred că toți ne putem limita la consumul aiurea de apă...”

Lucian Croitoru, directorul Companiei de Apă Someș, a declarat că problema nu este izolată la Chinteni: „Probleme similare sunt aproape în tot județul Cluj, sunt probleme și în județul Sălaj din aria noastră de administrare, dar și în multe alte locuri din țară în aceste zile.”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat că seceta și inundațiile afectează România anual, iar prognozele pe termen lung indică o scădere cu 20% a resurselor de apă disponibile în estul și sudul țării.

Conflictul dintre consumatori și autorități

Locuitorii din Chinteni sunt împărțiți în privința responsabilității pentru lipsa apei. Unii consideră că problema este cauzată de Compania de Apă Someș, care ar avea un sistem subdimensionat, în timp ce alții cred că nepăsarea consumatorilor contribuie la criză, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510