REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
26.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în Barcelona se va mări

Taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în Barcelona se va mări

Georgiana BOGLEA 21 iulie 2024 | 12:25 440

Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care vizitează oraÅŸul pentru o perioadă mai mică de 12 ore, a declarat primarul Jaume Collboni într-un interviu publicat duminică.

Taxa pentru pasagerii navelor de croaziera care fac escala in Barcelona se va mari

Jaume Collboni a spus că actuala taxă turistică plătită de pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraÅŸ este de ÅŸapte euro pe zi. Edilul nu a dezvăluit cu cât va fi majorată această taxă.

"Vom majora, substanÅ£ial, taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraÅŸ", a declarat primarul Barcelonei într-un interviu pentru cotidianul El Pais. "În cazul pasagerilor navelor de croazieră care fac o escală mai mică de 12 ore, există o utilizare intensivă a spaÅ£iului public fără niciun beneficiu pentru oraÅŸ ÅŸi un sentiment de ocupare ÅŸi saturaÅ£ie. Vrem să avem un turism care este respectuos cu destinaÅ£ia", a precizat Jaume Collboni.

Edilul a mai spus că turiÅŸtii, ÅŸi nu contribuabili locali, ar trebui să plătească pentru proiecte locale, precum ÅŸcoli dotate cu instalaÅ£ii de aer condiÅ£ionat. Propunerea va trebui însă acceptată de guvernul regional catalan, a spus Collboni.

În ultimele săptămâni, cei care se opun supraturismului au organizat proteste în mai multe destinaÅ£ii populare de vacanţă din Spania, precum Palma de Mallorca, Malaga ÅŸi Insulele Canare, susÅ£inând că numărul mare de vizitatori duce la creÅŸterea costurilor cu locuinÅ£ele, astfel că rezidenÅ£ii nu îÅŸi mai permit să trăiască în zonele din centrul oraÅŸelor.

Un nou astfel de protest este programat să aibă loc duminică seara la Palma de Mallorca, capitala celei mai mari insule Baleare.

Luna trecută, acelaÅŸi Jaume Collboni anunÅ£a că Barcelona va interzice închirierea de apartamente în scop turistic, până în 2028, o decizie drastică neaÅŸteptată, prin care edilul vrea să oprească creÅŸterea costurilor cu locuinÅ£ele ÅŸi să facă oraÅŸul accesibil rezidenÅ£ilor, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436