REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Taxa pentru podul de la Fetești va fi eliminată temporar. Video

Taxa pentru podul de la Fetești va fi eliminată temporar. Video

Virgil STOIAN 11 mai 2023 | 00:00 6392

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită de lucru la Constanța, miercuri, 10 mai 2023, alături de Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. 

Taxa pentru podul de la Fetesti va fi eliminata temporar. Video

Cu ocazia acestei vizite va avea loc și ceremonia de acordare a două granturi din CEF (Connecting Europe Facility). Cele doua granturi sunt: modernizarea infrastructurii feroviare din portul Constanța – Etapa I, Valu lui Traian Beneficiar CNCF CFR S.A. Grant acordat în valoare de 43.500.000 EURO și proiectarea și construirea podului rutier Ungheni, beneficiar : Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. Grant acordat în valoare de 16.480.000 EURO.
 

Taxa pentru podul de la Fetesti va fi eliminata temporar. Video

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Anunțam, în urmă cu o săptămână, că am reușit să terminăm fondurile, să avem absorbție 100%. Am cerut să mai putem lua sume, să nu fim nevoiți să trimitem la finalul anului banii înapoi. Deja am cheltuit 100 de milioane, pentru care am făcut o solicitare de suplimentare. De dimineață am fost împreună cu directorul Portului, Florin Vizan, cu Nicolae Ciucă, și prim-ministrul din Coreea pentru a semna un memorandum în vederea sporirii capacității portului Constanța. În urmă cu un an, erau cele 99 de linii, cu acei pomi, cu vegetație. 85 de linii au fost reabilitate. Mai sunt 14, care vor fi reabilitate în perioada următoare. Liniile nu au mai fost folosite din anii 90. Sunt investiții pe zona feroviară, vorbim de aproape 900 de milioane de euro, și de o rețea ca lungime de 257 de km de linie de cale ferată. Prima licitație are ca termen 8 iunie. Și pe această componentă se intră pe linie dreaptă. Intrăm în perioada estivală, și având în vedere că se lucrează la Fetești, la podul de pe brațul Borcea, l-am rugat pe domnul Pistol să ia în calcul și să vadă dacă putem elimina taxa de pod până la terminarea lucrărilor. În momentul în care s-a început decopertarea, lucrurile au stat mai prost decât s-au anticipat. Nimeni nu vrea să-și asume. Termenul pare că se duce în luna iulie. Noi putem să ne asumăm, până la finalizarea acestor reparații, această decizie. Taxa va fi eliminată cât mai repede, ține de cei de la CNAIR. Reparațiile sper să se termine până la începutul lunii august.” 

Video:

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean: „Acest mecanism de finanțare conține un capitol destinat proiectelor de mobilitate militară. Nu vine în contextul războiului din Ucraina. Ceea ce a făcut CE, împreună cu NATO, a fost o hartă a proiectelor de infrastructură și s-a decis acest mecanism de finanțare de a corela această mobilitate. Sunt 6 poduri în România care vor fi reabilitate prin această mobilitate militară. Toate statele europene participă, se face concurs de proiecte. În acest context, România a primit pentru 2 proiecte finanțare. Este un proiect în 3 etape. România are câteva proiecte depuse care sunt în evaluare, mai multe poduri cu Republica Moldova.” 

Anterior vizitei în Portul Constanța, Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean s-a întâlnit și cu primarul Vergil Chițac, președintele CJ, Mihai Lupu, și Silviu Coșa, prefectul Constanței, la Prefectura Constanța, unde Adina Vălean a vorbit despre acordul pentru finanțarea triajului din Portul Constanța sau culoarele umanitare pentru cerealele de origine ucraineană. ”Noi, autoritățile locale, împreună cu Mihai Lupu și primarul Vergil Chițac, am abordat împreună cu doamna comisar probleme care țin de modul în care finanțările europene pot contribui la dezvoltarea infrastructurii județului Constanța”, a spus Silviu Coșa.

Taxa pentru podul de la Fetesti va fi eliminata temporar. Video

Am avut o întâlnire cu toate autoritățile locale pentru a trece în revistă oportunitățile  de finanțare a programelor europene pentru zona dumneavoastră, am discutat despre dezvoltarea inteligentă a orașului, dezvoltarea infrastructurii în județul Constanța, oportunitățile acestei zone”, a spus Vălean.

Taxa pentru podul de la Fetesti va fi eliminata temporar. Video

S-a adus în discuție și controversatul tren metropolitan. ”Primăria este actorul principal într-un astfel de proiect. Am primit de la Ministerul Transporturilor un document în care ni se cere să spunem interesul pentru proiectul metropolitan. Fiind Metropolitan, e în analiză la Zona Metropolitană Constanța și vedem dacă ne e necesar un tren metropolitan”, a spus Chițac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DECI......DE CÂND NU MAI PLĂTIM??????
0
0
Inainte de 1989,portul Constanta duduia de activitate. Nu existau atatea tiruri care polueaza si aglomereaza traficul.Marfurile erau transportate de locomotive electrice și vagoane romanesti,oamenii aveau de munca tara prospera.Dupa 30 ani a venit UE sa ne spuna ca stam pe un munte de aur care este in paragina .Ne dau bani numai sa reparam totul .Am fost mintiti 30 de ani de imbuibatii care ne conduc ca industria era energofaga au distrus fabrici și uzine care în 1989 aveau tehnologie moderna vestica. Fabrici de inox,aluminiu, locomotive,vagoane, ciment ingrasaminte etc. au fost taiate .Aveam cinci fabrici de medicamente.In Polonia , Ungaria Cehia functioneaza fabrici construite acum 50 de ani . Cel mai rau este că nu mai reusim sa avem siguranta alimentara prin producție procesare si vanzare proprie.Un popor care nu este in stare sa-si asigure siguranta alimentara nu poate fi independent.
3
0
Noi politia autostrada a 2 ne luați pâinea de la gură daca închideți taxarea
6
2
Rudele, neamurile din Harsova, unde vor mai lucra
9
2
Astia plâng de bani la buget si voi o ascultați pe javra asta de Grindeanu cu minciunile lui, mesaje polpuliste pentru fraieri
20
2
trebuie sa fie Grindeanu prea tare in grad sa poata sa-i invinga.
13
2
De cand se tot discuta de eliminarea acestei taxe....
15
2
Jigodiile de la cnair nu vor sa se elimene taxarea de la Fetesti...coardele si spagile din taxare sunt mai importante...mooie cnair
13
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016