REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.6° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Taximetriștii constănțeni fac prețurile după ureche și refuză cursele care nu le convin. Video

Taximetriștii constănțeni fac prețurile după ureche și refuză cursele care nu le convin. Video

Deria ISLEAM 9 iulie 2024 | 00:00 3847

De când au apărut companiile de transport persoane tip taxi, cu o tehnologie inovativă, prin aplicații, bate vântul printre mașinile galbene din stații. Au și ei clienții lor fideli, însă tinerii preferă, de ceva timp, companiile care utilizează aplicațiile proprii, unde își pot vedea traseul, numele șoferului, numărul de înmatriculare și, cel mai important, își primesc facturile la finalul fiecărei curse.

Taximetristii constanteni fac preturile dupa ureche si refuza cursele care nu le convin. VideoGara CFR, Constanța

Cât este cursa, 20, 30 sau 40 de lei?

Întrebat cât este cursa de la gară până în zona Tomis 3 a orașului Constanța, primul șofer de taxi răspunde, cu indiferență, 40 lei, de parcă suma ar fi în raport cu realitatea. Surprinzător, următorii doi șoferi întrebați percep o sumă aproape sau chiar de două ori mai mică pentru aceeași distanță. Un taximetrist spune că cea mai bună ofertă este 25 de lei, iar un altul adaugă că el nu ar pleca fără 30-35 de lei de pe loc. Cert este că în 2024 încă se fac diferențe la prețuri când vine vorba de taxiuri.

Taximetristii constanteni fac preturile dupa ureche si refuza cursele care nu le convin. VideoGara CFR, Constanța

De la gară până la autogara din Tomis 3, prețul ar trebui să fie în jur de 20 de lei.

Taximetristii constanteni fac preturile dupa ureche si refuza cursele care nu le convin. VideoBon fiscal al cursei Gară - Tomis III

În februarie protestau, în iunie cer cât vor ei pe cursă

În februarie 2024 tot ei erau cei care protestau împotriva companiilor de transport care le-ar fi „luat pâinea de la gură”, însă acolo prețul nu diferă de la șofer la șofer, după cum are el chef să ceară, dacă dorește sau nu să pornească aparatul.

Taximetristii constanteni fac preturile dupa ureche si refuza cursele care nu le convin. VideoTarife taxi

E adevărat că și prețurile acestor companii variază în funcție de aglomerație, ore de vârf sau evenimente mari, însă, într-o zi obișnuita, oamenii spun că preferă aceste servicii: „Clar aleg să merg cu .... este mult mai sigur așa și au prețuri mai umane. Taximetriștii îmi cer câteodată și 50 de lei până acasă, pe un drum de 7-8 km.” spune o localnică a orașului Constanța.

Așadar, unii taximetriști funcționează legal, oferind servicii de calitate clienților, însă, după cum se spune, „nu există pădure fără uscături”. Dintotdeauna au fost și, probabil, vor mai fi câțiva care vor să fenteze sistemul, mai ales când vine vorba de turiști.

Video

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asha va trebuie,lumea toata merge inainte suntem in epoca digitalizari si voi tot la taximetrishti ashtia nespalatzi si tupeishti atzi ramas.
9
1
Romani tiganizati.
12
0
la un oras corupt, la ce sa te astepti. noroc cu marea, dar cit o sa mai tina! militia doarme, dna vegheaza, salariile/pensiile sint bune, de ce sa se agite.
16
1
Nu toti, cei care nu respecta regulile de circulatie care sunt soferi ptr ciorditori, ar trebui sa nu mai fie lasati de primariecsa faca asa ceva
13
0
Din mamai nord păna la neversee 150 de lei am platit cu boltul
4
22
Din mamai nod pala na neversee 150 am platit cu boltul
3
21
Taximetristii mereu au fost niste japcari in maieu, cu papuci, fumeaza fara rusine in masina, de fata cu pasagerul. Niste imputiti nespalati si care au tarife de parca ai merge cu mercedes.
34
2
este ca nu au existat niciodata controale frecvente si sanctiuni serioase ca si in multe alte domenii ptr ca ar fi scump ptr primarie sau stat sa plateasca un mic serviciu numai ptr asta sau pur si simplu nu-i intereseaza soarta propriilor cetateni asa ca fiind sat fara caini evident ca se gasesc escroci care isi fac de cap nestingheriti de nimeni de 34 de ani ca in orice meserie clientul ce poate sa faca ? dai banu si zici merci daca scapi fara o bataie
25
0
Nu vedeti padurea de copaci? pai, la Neverea, la Bolt, un km a fost si 9lei, mai japca ca la ei nici la taximetristii pirati n ai sa vezi, 180lei pana in Navodari, un samsar nu iti lua mai mult de 100lei, asta e o stire sa uite lumea de preturile de la Bolt? nu va este rusine? r*****a? v au platit bine cei de la Bolt?
16
35

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710