REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Taximetriștii, mai excroci ca oricând

Taximetriștii, mai excroci ca oricând

Replica API 19 iulie 2022 | 00:00 7215

Odată cu digitalizarea și taximetriștii s-au șmecherit. Bolt și Uber, noile aplicații prin care îți comanzi taxiul, iar el vine “la botul calului” au crescut prețurile, pentru că este sezon estival. Constănțenii se plâng de prețurile mari, iar taximetriștii obișnuiți, profită de pe urma scumpirilor pe Bolt și Uber, drept urmare, cresc și ei prețurile după cum îi taie capul. Cursele pe Bolt și Uber sunt mai scumpe ca cele de pe taxiul clasic, iar asta îi face pe taximetriști să își ia volanul cu ambele mâini și să ceară și ei mai mulți bani, chiar și pe cursele ieftine.

Constănțenii, revoltați de prețurile de pe aplicațiile de taximetrie

Bolt, Uber și Freenow își fac concurență serioasă unul altuia când vine vorba de prețuri. Prețurile de obicei diferă în funcție de intervalul orar la care faci comanda.

De exemplu, o cursă pe Bolt până la City Park Mall costă 30,7 lei în timp ce pe Uber costă 22,40 lei. Pe Freenow prețul este înte 16 și 20 de lei. Chiar dacă prețul este mai mic pe Freenow, de obicei taximetriștii taxează în plus.

“Am mers de la Academia Hagi din Ovidiu până în Tomis Nord. Initial cursa era 23-24 de lei și la destinație mi s-au cerut 31 de lei.”, a declarat un constănțean pentru ziarul Replica.

Cursele până la Vivo sunt parcă mai scumpe, având în vedere că acum doi ani, cursele prin oraș, pe Bolt erau până în 30 de lei. Prețul pe Bolt este de 34 de lei, Uber costă 27 de lei, iar Freenow între 18 și 22 de lei. E clar! Prețurile depinde și de rut ape care taximetristul o allege, dar aceste discrepanțe sunt de nedescris.

“Nu știu dacă e de vină aplicația, dar eu am pățit să intru în aplicația Bolt, cursa să fie 19 lei, iar dacă ies și intru din nou, cursa costă de-odată 24 de lei.”, a declarat o localinică pentru ziarul Replica.

Taximetrisul clasic profită de clienții naivi și de prețurile de pe Bolt

Taximetriștii, dorindu-și să facă mai mulți bani, au reușit să facă anumite mișmașuri ca să-și scoată și ei un ban în plus, deoarece pe Bolt și Uber nu își doresc să se transfere, iar taximetria clasică le dă libertarea de a-și manageria banii și ceasul cum vor ei.

Drept urmare, plecarea de pe loc costă 3,20 lei, iar ceasurile câteodată merg, câteodată nu și așa, taximetriștii reușesc să ne dea țepe după țepe. Taximetriștii au o flexibilitate aparte când vine vorba de prețurile lor, drept dovadă, amintim că în perioada festivalului, cereau 100 de lei până în Mamaia la Flora, iar dacă îi intrebai dacă te duc undeva în oraș spuneau că nu, că e prea aglomerat.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiu exact ce varsta are in jur de 40 ,e casatorit cu o saracie urata anca , care provine dintrun neam de saracii , tatal lui are o fabrica de lactate la piatra neamt , unde avea multi tauri fictivi , a fraudat uniunea cu bani multi !
0
0
Are ceva scoala acest Robert Samata? Cate clase are? Este cipan? Este m******n tupeist? Din cate am citit despre el, este cam nesimtit. Caracteristica specifica machedonilor. Cati ani are? Multumesc.
1
0
Ia luat carageaua tot laptele !
0
1
El ii intarata pe astea de la bolt cu proteste pentru preturi marite , e fomist, nevastasa ia luat tasu masina scumpa dupa ce ia facut damelu proiect , ca aia din neamul lu uda ii conduce saracia cu 3 0 la ei acasa !
0
0
Robert samata este un foame lunga , care il mosteneste pe bunicul lui , are cap patrat , plin cu adeziv !
0
0
Cine este Robert Samata? De ce il tot pomeniti? Cu ce s-a remarcat in viata asta? Este producator de branza, inteleg, dar si taximetrist Bolt?
1
0
Si cum se plang oamenii? nu mai comanzi si gata sau te urci in bolt si plangi?
1
0
pai mergeti cu taximetristii de la gara sa va faca oficial la bani . 35 de lei gara -poarta 1
3
0
De fapt uber si bolt nu au voie sa preia clienti decat din localitatea unde sunt autorizati. La Mangalia si Vama Veche nu este autorizat nici unul dar politia se face ca nu vede si se razbuna pe taximetristii care le semnaleaza fenomenul. Pe blatistul de la Lidl cu nr. ford albastru CT 10YZK nu il vede deloc probabil da spaga
0
0
Mergeti cu bicicletele sau transportul in comun, scartarilor!
0
0
Orice persoana are libertatea de a alege cu ce se deplaseaza,taxi sau alternativi,problema va fi cand acesti alternativi vor dispare de pe piata,dupa tot scandalul si evaziunea grosolana facuta la nivel mondial. In ce priveste diferenta dintre pretul free now si pretul final clientul ar trebui sa stie ca free now nu a actualizat preturile iar plata se face pe casa de marcat nu pe calculul unui telefon ca la alternativi.
1
0
Sunt contra acestor tipuri de transport!Taxiul trebuie incurajat!Ei sunt parintii,rudele prietenii nostrii!Ceilalti sunt drumul lin spre globalizare!Din pacate constanta este plina numai de oameni egoisti care se gandesc numai la ei!
2
0
Si nu e normal? Masinile consuma apa?
0
0
Hai sa iti explic domnisoara reporter care este treaba cu unele diferente, atunci cand ele apar. Motivul acestor diferente este timpul de asteptare, in aplicatie, atat Uber cat si Bolt ai harta care iti arata pozitia exacta a masinii in drumul de preluare, tu ca si client vezi cand ajunge la tine plus esti anuntat prin mesaj ca a ajuns masina . De la momentul primirii mesajului ca a ajuns masina ai 2 minute sa cobori de la etaj sau sa iesi din curte , peste astea 2 minute se incepe taxarea timpului de asteptare, daca tu ai fite de mare doamna si iti place sa te lasi asteptata - platesti.
0
0
Se umfla ca numai da banii innapoi la crotale !
0
0
Mijloacele de transport in comun va sta in git. Vreti taxi suportati pretul.
0
0
Preturi de turisti. E bine la Constanta...
0
0
Vasile madgearu , tolea ,neatar , papsi , toiu , tot neamul liuta , cofetaru , zmeana , iancu animalu , luciu , oaciu , tefa tudor , baronu , ficiu , calutu , tarlic , oaciu , coci purni in gura , cofetaru stefan si panait !
0
0
Taxiul clasic e plin de t****i care se cred soferi! Prefer sa merg cu Bolt, no matter what!
1
0
Ce a facut tasu ca sa faca si el ? Taicasu in afara de tauri unde urmeaza sa i vina o foaie de 400000 euro in rest nimic !
0
0
Trage foarte bine de volan ! Prin buzunar bate vantul !
0
0
Face gesturi la bolt ! El crede ca aici sunt taurii lu tasu!
0
0
dar de ce se face plata doar cu cardul la uber? daca nu am card ce fac?
0
0
mai bine platesc dublu la bolt si uber ...satul de taximetristi cu masini imputite , manele si poveste de "agatat"
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513