REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
22.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Taylor Swift se pregăteşte pentru o revenire emoţionantă la Londra după ameninţarea teroristă din Viena

Taylor Swift se pregăteşte pentru o revenire emoţionantă la Londra după ameninţarea teroristă din Viena

A.F. 15 august 2024 | 00:00 98

Taylor Swift va urca din nou pe scenă joi în Londra odată cu reluarea turneului său mondial ''Eras'' în contextul unor măsuri sporite de securitate după ce dejucarea unui atac inspirat de Statul Islamic a forţat anulare concertelor artistei în Viena săptămâna trecută, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Taylor Swift se pregateste pentru o revenire emotionanta la Londra dupa amenintarea terorista din VienaTaylor Swift

Poliţia britanică a spus că nu există indicii potrivit cărora evenimentele din Viena ar avea impact asupra celor cinci concerte de pe stadionul Wembley, unde sunt aşteptaţi 90.000 de ''Swifties'' în fiecare seară. Cu toate acestea, măsurile de securitate vor fi sporite.

''Tay-gating'', obicei practicat de fanii fără bilet care se strâng în faţa arenelor unde cântă Taylor Swift, aşa cum au procedat mii de persoane în Munchen la sfârşitul lui iulie, nu va fi permis, întrucât autorităţile încearcă să reducă vulnerabilităţile greu de controlat din exteriorul arenei.

Fanii vor putea intra pe Wembley doar după ce trec prin detectoarele de metale şi li se va permite să aducă cu ei o singură geantă de dimensiuni mici. Recipientele din sticlă şi metal, laptopurile şi umbrelele sunt interzise.

''Oricine va zăbovi în faţa stadionului va fi îndemnat de poliţie să se îndepărteze'', se precizează pe site-ul stadionului.

Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, a spus anterior că cea mai mare temere a ei este riscul la care sunt expuşi fanii ei după cele două atacuri care au avut loc la evenimente muzicale în 2017 - un atac armat în Las Vegas şi un atentat sinucigaş cu bombă la un concert al Arianei Grande în Manchester, Anglia, şi care au determinat autorităţile britanice să regândească măsurile de securitate aplicate la marile spectacole.

Cântăreaţa a spus că, în urma atacurilor, a fost ''înspăimântată'' să pornească în turneu şi a implementat planificări suplimentare şi măsuri de siguranţă.

''Trebuie să trăim curajos dacă vrem să simţim că trăim, iar asta înseamnă că nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi de cele mai mari frici ale noastre'', a spus ea în 2019.

Interpreta hitului ''Cruel Summer'' va reveni încărcată de optimismul, versurile sincere, brăţările prieteniei şi ţinutele cu paiete care au transformat-o într-un megastar global.

Artista a susţinut mai multe concerte în Marea Britanie în luna iunie în faţa unui public numeros care l-a inclus pe moştenitorul tronului, prinţul William, şi doi dintre copiii săi, dar şi pe Keir Starmer, care între timp a devenit prim-ministru. Municipalitatea londoneză a publicat de asemenea o hartă specială a metroului cu titluri ale melodiilor lui Taylor Swift.

Turneul ''Eras'' ar putea obţine încasări de peste 1 miliard de dolari, primul turneu din istorie care depăşeşte acest prag, după cele 149 de spectacole susţinute într-un interval de doi ani. Ultimele spectacole vor avea loc în Canada în decembrie.

Revenirea în Marea Britanie

Revenirea lui Swift în Marea Britanie ar putea fi un moment emoţionant după evenimentele recente.

Pe 29 iulie, trei copii au fost ucişi la un curs de dans inspirat de Taylor Swift în Southport, nordul Angliei. Artista a scris pe Instagram, unde are 284 de milioane de urmăritori, că este ''complet şocată'' din cauza ''pierderilor de vieţi şi a inocenţei''.

Artista nu a publicat niciun mesaj referitor la anularea spectacolelor din Viena.

Experţi în securitate au spus că autorităţile britanice au învăţat lecţia în urma atacului de la Manchester, în care au murit 22 de persoane, inclusiv copii, iar poliţia, echipele care asigura paza stadionului şi organizatorii colaborează pentru a proteja locul de desfăşurare al concertelor.

Chris Phillips, fost director al Oficiului naţional pentru combaterea terorismului, iar acum consultatant pe probleme de securitate la evenimente majore, a spus că Wembley are avantajul că este o arenă unde se desfăşoară mereu evenimente.

''Sunt desfăşurate o mulţime de echipe de securitate'', a declarat el pentru Reuters. ''Nu există ceva mai sigur decât Wembley''.

Experţii spun că se aşteaptă ca personalul să fie reverificat după ce unul din suspecţii din Viena obţinuse o slujbă în prestarea unor servicii la stadionul din oraş.

Noah Price, directorul grupului de securitate G4S, a spus că vor exista ''niveluri sporite de protecţie la arenă'', iar personalul va fi atent monitorizat.

''Ameninţarea din interior este de fapt cea mai răspândită (...) întrucât are acces nestingherit'', a spus el.

''Trebuie să fim atenţi la comportamente neobişnuite'', a adăugat el. ''Oameni care vin mai devreme sau pleacă mai târziu. Verificarea jurnalelor de acces''.

Tim Gallagher, şef de securitate la firma de investigaţii globale Nardello & Co, a spus că este ''extrem de îngrijorător'' că un suspect din Viena a fost angajat de o companie care lucra pe stadion şi a spus că personalul de pe Wembley va fi probabil reverificat.

Don Erickson, director executiv al Asociaţiei din industria de securitate, a spus că măsuri vizibile, cum ar fi scanere, vor fi completate de colectarea de informaţii şi supravegherea cu tehnologie video.

''Trebuie un echilibru între siguranţă şi securitate şi experienţa fanilor'', a spus el. ''Nu se exclud reciproc, se pot realiza amândouă''.

Wembley a transmis informaţiile privind securitatea folosind titlul unei melodii a lui Taylor Swift: ''Citiţi toate informaţiile oferite şi ţineţi cont de ce puteţi sau nu puteţi face. Don't Shake It Off (Nu ignoraţi) ca nefiind important'', citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365