REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Țeapă de zile mari! Cică donează obiecte, dar trebuie să plătești transportul!

Țeapă de zile mari! Cică donează obiecte, dar trebuie să plătești transportul!

Georgiana BOGLEA 13 iulie 2024 | 00:00 3075

Internetul a devenit pentru majoritatea dintre noi indispensabil. De la păstrarea legăturii cu persoanele dragi, până la a afla informații noi sau la cumpărarea de diverse obiecte, acesta a devenit un instrument necesar. Dar, pe cât de util este acesta, pe atât este și de periculos. Tentativele de fraudă sunt la ordinea zilei, căci și hoții țin pasul cu tehnologia, nu-i așa? O nouă scamatorie circulă în rândul constănțenilor și nu numai. O persoană cu un cont fals pe o rețea de socializare pretinde că donează diverse obiecte, dar cu plata transportului în avans, iar oamenii creduli rămân și fără bani și fără lucrurile dorite.

teapa de zile mari! Cica doneaza obiecte, dar trebuie sa platesti transportul!

O nouă campanie frauduloasă circulă pe internet. Aceasta este aplicată de un număr alarmant de mare de impostori. Pe o rețea de socializare persoanele fără scrupule, bine ascunse în spatele unor conturi false, lansează diverse donații de obiecte, dar cu o condiție: ca plata transportului să fie făcută de persoana căreia i se donează lucrurile în cauză înainte ca respectivul colet să ajungă la adresa la care ar trebui.

teapa de zile mari! Cica doneaza obiecte, dar trebuie sa platesti transportul!

Astfel, oamenii sunt păcăliți cu imagini frumoase ale unor lucruri care par a fi chiar noi, încât nu putem să nu ne întrebăm cine ar da pe gratis astfel de obiecte.

Un mare semn de întrebare este și faptul că se cere plata în avans a transportului, care nu are deloc un preț mic, respectiv 158 de lei.

Țeapa este împânzită în toată țara, dar a ajuns și la Constanța

O constănțeancă, care a fost și victimă a țepei în cauză, vrea să tragă un semnal de alarmă, astfel încât să nu mai fie și alte persoane care să cadă în plasa țeparilor.

„Bună ziua, aș vrea să împărtășesc cu voi marea țeapă pe care eu mi am luat o azi cu așa zisa doamnă «EMINESCU CRISTINA» nu știu dacă acesta este numele dânsei adevărat pentru că am văzut mai multe postări cu ceea ce am pățit eu dar numele țeparei era altul.

teapa de zile mari! Cica doneaza obiecte, dar trebuie sa platesti transportul!

Pe scurt, am văzut de dimineață un anunț postat pe “angajări Constanța” cu “donez” o să atașez și poze să vedeți postarea, vă zic sincer că m-a superîncântat anunțul și imediat am luat legătura cu doamna am vorbit și tot îmi repeta ca vrea banii înainte de a pune coletul, nu m-am gândit o secundă că este un anunț fake cu poze luate de pe Pinterest!

După ce i-am trimis doamnei banii în cont, sora mea a găsit și alte anunțuri postate de așa zisele doamne care donează cu aceleași poze pe care le avea și doamna cu care eu am vorbit, evident tot poze fake luate de pe net! Doamna nu-mi mai răspunde la mesaje și mi-a spus că până în ora 1 îmi voi primi banii, dar îmi este tare greu să cred că se va întâmpla așa ceva, și mă gândesc că poate până la ora 1 mai are timp să păcălească și alte fete să mai facă un ban cinstit! Așa că fac această postare cu scopul de a trage un semnal de alarmă către dumneavoastră să nu pățiți ceea ce eu am pățit astăzi. Țeapa mea a fost de 158 de lei, poate pentru unele persoane e o sumă mică sau pentru altele e o sumă mare, dar tot ce contează este că nu trebuie să mai pățească nimeni așa ceva și sper ca această individă să fie prinsă! Menționez că am făcut plângere online la poliție! Vă rog să ajungă postarea la cât mai multe fete ca această individă să nu mai păcălească și alte fete! Doamna mi-a dat block și postează în continuare pe grupuri că donează”, a declarat victima înșelăciunii online.

teapa de zile mari! Cica doneaza obiecte, dar trebuie sa platesti transportul!

În urma celor relatate, vă recomandăm să nu aveți încredere în persoanele necunoscute de pe internet sub nicio formă pentru că sub adăpostul unor conturi false se ascund fel de fel de indivizi dubioși care pândesc un moment de slăbiciune al oamenilor creduli pentru a-i păcăli prin intermediul fraudelor online, care sunt din ce în ce mai dese.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand tu esti casnica, locuiești la periferia județului, ai liceul la seral, te visezi m**e up artist ca na, este la moda sa pui unghii la tarancute sa nu se vadă jegul de sub unghii și cauți pe Google numai...donez, gratis, cedez...asta găsești!
20
0
pai si? nu e normal??
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510