REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
18.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

ȚEAPĂ pe INTERNET cu un CONCURS în numele OMV Petrom! Video

ȚEAPĂ pe INTERNET cu un CONCURS în numele OMV Petrom! Video

Replica API 14 noiembrie 2021 | 22:48 11025

O nouă țeapă circulă pe internet, iar de data aceasta numele societății OMV Petrom SA a fost băgat la mijloc. Cu ocazia așa-zisei împliniri a 30 de ani de existență benzinăria „oferea” un cadou de 2.000 lei. Pentru a „intra în posesia banilor” era nevoie doar de distribuirea anunțului cu concursul la alți cinci prieteni, la final urmând să introduci date personale, inclusiv ale cardului bancar.

O nouă metodă de înșelăciune, pe internet! Pe lângă țepele în numele Dedeman, Orange, H&M dar și a altor mari retaileri, iată că nici benzinăriile OMV Petrom nu au scăpat. Despre ce este vorba? Ei bine, mai multe anunțuri despre un concurs cu un câștig deloc de trecut cu vederea asaltau rețelele de socializare, de curând, cu ocazia ‘împlinirii a 30 de ani de Omv Petrom’. „Am primit de la o cunoștință un link și îmi spune ‘înscrie-te și tu să câștigăm!’. Imediat cum am dat click mi-a apărut un mare ‘Felicitări’ în fața ochilor. După, îmi apare să completez un chestionar cu patru întrebări și la final mă pune să selectez din mai multe cutii de cadouri pentru a o găsi pe cea cu cei 2.000 de lei puși la bătaie. Din a doua încercare am găsit cutia cu banii și ca să îi primesc, ce să vezi, trebuia să distribui pe 5 grupuri concursul. Serios? Am abandonat procedeul dar mi-am dat seama că am luat parte la o mare păcăleală. Probabil că țeparii au avut deja un câștig de la clickurile mele…”, ne-a explicat o constănțeancă.

Metoda de a folosi numelele unor firme cunoscute pentru a induce oamenii în eroare, nu este deloc nouă. Aici puteți citi ultimele țepe date de infractorii informatici:

ATENȚIE! O NOUĂ ȚEAPĂ pe INTERNET, în numele H&M!

ATENȚIE la ȚEAPĂ: Iphone 12 Pro cu 15 lei!

Numele DEDEMAN, TÂRÂT într-o nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în Constanța

O nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în NUMELE ORANGE, a BUBUIT pe NET!

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303