REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Teatrul de Vară Soveja intră, în sfârșit, în reabilitare! Video

Teatrul de Vară Soveja intră, în sfârșit, în reabilitare! Video

Cristina BĂRBUCEANU 17 decembrie 2022 | 00:00 1819

Constanța a început tot mai mult să se axeze pe cultură și obiectivele culturale, mai ales că acestea au fost lăsate de izbeliște de-a lungul timpului. Astfel că centrele culturale din oraș au fost luate la rând pentru reabilitare și modernizare. Acum a venit și rândul Teatrului de Vară Soveja, situat în zona Parcului Tăbăcăriei, fiind eliberat certificatul de urbanism care prevede „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja”, certificat valabil 12 luni. Și pentru acest Teatru de Vară, dar și pentru cel din Mamaia, proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Constanța. Amintim că recent a fost eliberat certificatul de urbanism și pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Mamaia.

Teatrul de Vară Soveja

Veste bună pentru Teatrul de Vară din Constanța

Constanța a început din ce în ce mai mult să se axeze pe cultură. Astfel mai multe centru culturale din oraș au intrat sau vor intra în reabilitare, pentru a reveni la gloria de altă dată.

Teatrul de Vară Soveja

Astfel, următorul pe lista pentru reabilitare este Teatrul de Vară Soveja, situat în zona Parcului Tăbăcăriei. În acest sens s-au făcut demersuri, dat fiind faptul că vineri, 16 decembrie a.c., a fost eliberat certificatul de urbanism.

Teatrul de Vară Soveja

Acest certificat are o valabilitate de 12 luni și prevede: „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja”, iar proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Constanța. Rămâne de văzut când vor începe lucrările și când teatrul va străluci din nou.

Teatrul de Vară Soveja

Și Teatrul de Vară din Mamaia intră în reabilitare

La Teatrul de Vară situat în Mamaia, proiectul de reabilitare se află încă în fază incipientă, scopul obiectivului de investiții fiind reabilitarea și modernizarea imobilului, proces ce presupune consolidarea elementelor de rezistență afectate ale corpurilor CJ și C2, inclusiv a scărilor de acces, cât și amenajarea locurilor în sala de spectacol și a rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Teatrul de Vară Mamaia

Se urmărește de asemenea izolarea corespunzătoare a elementelor de construcție, refacerea instalațiilor electrice, sanitare, hidranți interiori și exteriori, alături de dotările aferente, asigurarea iluminatului de siguranță și a sistemelor de detecție incendiu. Astfel că totul va fi asigurat pentru funcționarea durabilă a acestui teatru.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
speram sa fie reparate si reabilitate la modul serios si nu ca bulevardele si trotuarele din intregul oras . succes si spor la treaba
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436