REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Tehnici prin care alimentele își păstrează proprietățile nutritive și gustul bogat

Tehnici prin care alimentele își păstrează proprietățile nutritive și gustul bogat

A.F. 22 iunie 2024 | 00:00 84

Chiar dacă apar în fiecare zi noi trenduri în materie de alimentație și diete, trebuie să știi că gătitul sănătos nu este nici pe departe ceva complicat, ci un proces prin care îți pregătești mâncarea din toate grupele alimentare, având grijă să nu pierzi prin gătit o mare parte din aportul lor nutrițional.

Tehnici prin care alimentele isi pastreaza proprietatile nutritive si gustul bogat

În ultima vreme, am început să căutăm alternative la metodele clasice de gătit, să găsim tehnici prin care alimentele își păstrează proprietățile nutritive și gustul bogat.

În continuare, urmează să îți povestim pe larg despre ele, dar și despre beneficiile acestora pentru sănătate.

Gătitul la abur este una dintre cele mai sănătoase tehnici de gătit, care păstrează culoarea și aroma alimentelor, dar și proprietățile nutritive. Legume la abur au prea puține calorii, încât nu este nevoie să le mai numărăm.
Fierberea sau poșarea sunt similare, dar totuși diferite. Prin fierbere apa atinge 100⁰C, iar ideal este să menținem temperatura scăzută, chiar dacă durează mai mult, pentru a nu pierde toți nutrienții din mâncare. Prin poșare, temperatura apei este sub 80⁰C, iar alimentele se introduc în lichid la momentul potrivit. Astfel, sunt păstrate substanțele nutritive ale ingredientelor, iar rezultatul este un preparat light, ușor de digerat.

Grătarul sau grill-ul, în special cel de apartament, care nu implică foc, cărbuni și toxinele care intră, astfel, în alimente. Nu este nevoie de ulei, nici de o atenție sporită, așa că este o metodă excelentă de a găti pentru un gust bun și puține calorii. Încearcă, pe lângă carne, să pui și diverse legume pe grill, pe care să le toci mărunt și să prepari o salată din ele.

Gătitul la cuptor este unul dintre cele mai ușoare și mai la îndemână opțiuni, mai ales când ai timpul limitat. Aromele se îmbină minunat, iar mâncarea se gătește în timp ce tu faci altceva. Cele mai multe legume au un gust delicios la cuptor, fără să adaugi ulei sau alte ingrediente calorice. Legumele preferate, condimentele și verdețurile preferate, iar 15-20 de minute mai târziu este gata.

Sotarea este o altă metodă rapidă și ușoară de gătit, întâlnită mai ales în mâncarea asiatică, în care nu ai nevoie de ulei, iar aromele se îmbină foarte bine în tigaie. În plus, legumele își păstrează și o textură ușor crocantă, care oferă un gust savuros, mai ales în combinație cu niște orez sau tăiței de orez. În comerț există și tăiței de konjac, care au 0 sau aproape 0 calorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436