REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
26.3° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Temperaturile scad în cea mai mare parte a țării. Doar în Sud-Est este caniculă

Temperaturile scad în cea mai mare parte a țării. Doar în Sud-Est este caniculă

Georgiana BOGLEA 21 iulie 2024 | 09:15 766

Duminică temperaturile scad în cea mai mare parte a tării. Doar în sud-est mai avem caniculă și 35, poate 36 de grade.

Temperaturile scad in cea mai mare parte a tarii. Doar in Sud-Est este canicula

În schimb, în nordul Moldovei vor fi 24 de grade. O să plouă în majoritatea zonelor. Vor fi condiții de grindină, vijelii și se mai pot strânge cantități importante de apa.

Vremea în țară
Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se face din nou foarte cald. Maximele ajung la 35 de grade. Apar și câteva reprize de ploaie, iar căldură și umezeala aduc un disconfort termic destul de ridicat.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei apar câteva serii de averse, unele destul de abundente, cu descărcări electrice și intensificări de vânt. În Galați și în Brăila urmează o amiază caniculară, cu 35...36 de grade, la umbră și un aer greu de respirat.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se răcorește simțitor. Avem însă o zi cam mohorâtă, cu ploi zgomotoase și cantități însemnate de apă, care pot depăși chiar și 50 de litri pe metru pătrat. Vântul se intensifică în timpul ploilor și se pot produce vijelii.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, sâmbătă au fost 31...32 de grade. Duminică maximele nu mai trec de 28 de grade, dar răcirea vremii are și un preț. Este vorba despre ploi torențiale și fenomene severe: căderi de grindina și vijelii.

Și în ținuturile vestice o să plouă din când în când. Apare trecător și soarele, iar temperaturile ajung la valori suportabile, de 30...31 de grade. Cerul se degajează după lăsarea nopții.

În Transilvania atmosfera se menține instabilă toată ziua. Apar averse zdravene, cu tunete, fulgere și vânt puternic. Temperaturile scad simțitor, iar în depresiuni vor fi doar 25...26 de grade.

Oltenia nu scapă nici duminică de ploi. Acestea vin în mai multe reprize și sunt însoțite de fenomenele electrice și intensificai ale vântului. Arșița se domolește în această zonă. Sâmbătă au fost 39 de grade în Calafat. Duminică maximele se opresc pe la 33 de grade.

În ținuturile sudice a plouat serios duminică dimineață. Mai vin câteva serii de averse pe parcursul zilei. Vestea buna este că temperaturile scad față de ieri, când s-au atins 37...38 de grade.

Vremea la București
Căldură se mai domolește și în zona Capitalei. Pe la amiază vor fi în jur de 34 de grade. S-ar putea să mai plouă din când în când. Disconfortul termic se menține destul de ridicat. Noaptea aduce vreme bună, 21 de grade în centru și 19 grade la marginea orașului.

Vremea la munte
La munte urmează o zi destul de neplăcută, mai multe perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice și rafale puternice de vânt. Cantitățile de apa pot depăși 40...50 de litri de apă pe metru pătrat, iar în unele masive o să cadă grindina.

Vremea la mare
Și la mare sunt condiții de ploaie după orele amiezii. Până atunci avem atmosfera însorită, căldură apăsătoare și 32...33 de grade prin stațiuni. Apa mării are 28 de grade, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Așa Arată Trenurile În America
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436