REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.8° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
33.8° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Tenis: Directorul turneului Australian Open, încrezător că Rafael Nadal va juca la ediţia 2024

Tenis: Directorul turneului Australian Open, încrezător că Rafael Nadal va juca la ediţia 2024

A.F. 25 noiembrie 2023 | 00:00 644

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a declarat că rămâne încrezător că tenismanul spaniol Rafael Nadal va fi prezent la următoarea ediţie a turneului de Mare Şlem de la Antipozi, care va avea loc în luna ianuarie la Melbourne Park, în ciuda problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii doi ani, informează Reuters.

Tenis: Directorul turneului Australian Open, increzator ca Rafael Nadal va juca la editia 2024Rafael Nadal

Nadal, în vârstă de 37 de ani, care a câştigat două dintre cele 22 de titluri de Grand Slam din palmaresul său la Melbourne, nu a mai disputat niciun meci oficial după ce abandonat în turul al doilea la ediţia din acest an a Openului australian, din cauza unei probleme la flexorul şoldului.

"Rafa s-a antrenat, îl urmăresc îndeaproape, probabil în fiecare zi, pentru că este o atracţie enormă pentru noi. Vrea să joace, evident că intenţionează să joace. Totul depinde de cum se va recupera. Sperăm ca săptămâna viitoare sau în următoarele două săptămâni să primim o confirmare precisă în acest sens. Sunt sigur că Rafa va fi aici, pentru că nu va dori să rateze ocazia de a repeta ceea ce a făcut în urmă cu doi ani", a declarat Tiley.

În 2022, împotriva rusului Daniil Medvedev, Nadal a devenit primul jucător din Era Open care a revenit după două seturi pierdute în finală şi a câştigat trofeul la Australian Open.

Spaniolul şi-a exprimat dorinţa de a mai juca încă odată la Roland Garros, turneul său favorit, şi de a reprezenta Spania la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, înainte de a se retrage la finalul celui de-al 23-lea sezon din cariera sa.

Echipa sa nu a dezvăluit încă niciun plan legat de revenirea lui Nadal în competiţie, iar campionul iberic a declarat săptămâna trecută, la Barcelona, că nu ştie deocamdată când va putea juca din nou.

Craig Tiley a fost mai puţin optimist însă în legătură cu perspectiva ca australianul Nick Kyrgios să participe în ianuarie la Grand Slam-ul de la Melbourne.

Kyrgios, finalist la Wimbledon în 2022, s-a confruntat cu accidentări la genunchi şi la încheietura mâinii după forfait-ul său la ediţia trecută a Openului Australiei şi a disputat un singur meci în circuit de la Openul Japoniei din octombrie 2022.

"Am vorbit cu Nick şi, evident, vrea să facă tot ce este posibil pentru a avea cea mai bună şansă de a juca în ianuarie. Fie că va juca, fie că va face altceva, Nick va fi aici în ianuarie, iar să-l vedem jucând ar fi grozav. Dar trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt, iar el trebuie să se asigure că are grijă de sănătatea sa", a mai spus directorul turneului Australian Open, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712