REPLICA ONLINE CONSTANTA

34.9° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
34.9° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Tenis: Sinner, mândru că Italia va avea de luni pentru prima oară un lider ATP

Tenis: Sinner, mândru că Italia va avea de luni pentru prima oară un lider ATP

A.F. 8 iunie 2024 | 00:00 273

Jannik Sinner, semifinalist la Roland Garros, va deveni de luni noul lider ATP, după ce sârbul Novak Djokovic a fost forţat să se retragă în sferturi, şi a declarat că această realizare vine după ani de muncă grea şi este un moment de mândrie pentru Italia, scrie Reuters.

Tenis: Sinner, mandru ca Italia va avea de luni pentru prima oara un lider ATPJannik Sinner

La începutul Grand Slam-ului de la Paris, Sinner trebuia să ajungă în finală pentru a deveni noul lider mondial al tenisului, dar organizatorii au confirmat că prin retragerea lui Djokovic, din cauza unui rupturi de menisc la genunchiul drept, italianul avea nevoie doar de calificarea în semifinale pentru a ajunge pe primul loc în ATP.

Sinner, care a aflat acest lucru după sfertul cu Grigor Dimitrov (6-2, 6-4, 7-6), a declarat: ''Acest lucru înseamnă mult pentru mine. Nu este modul în care noi toţi ne aşteptam. Djokovic a avut două meciuri lungi, grele, de cinci seturi, aşa că a fost dur. Unul s-a terminat foarte târziu de asemenea. Este dificil şi pentru turneu. Novak s-a retras, mereu este dificil. Vorbind despre mine, sunt foarte fericit de această realizare. Este munca intensă depusă în fiecare zi. Este rutina zilnică. Evident sunt fericit să devin nr. 1. Am un meci foarte important pentru mine, semifinala cu Carlos Alcaraz, aşa că sunt concentrat pe asta. Dar da, sunt fericit să fiu nr. 1''.

Sinner, care a condus Italia la succesul din Cupa Davis în 2023, crede că ţara sa merită recentele succese: ''Înseamnă multe, dar cred că este grozav pentru Italia. Suntem o ţară mare cu mulţi antrenori şi jucători grozavi şi putem vedea asta în acest moment. Sunt fericită că fac parte din această mişcare italiană. Lumea, va începe să joace tenis şi mai mult acum, ceea ce e grozav de văzut, asta e cel mai important''.

Sinner, antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a recunoscut importanţa australianului în ultimele lui succese, inclusiv Australian Open 2024: ''Am început să lucrăm aproape cu doi ani în urmă. Este o plăcere imensă să-l avem alături de noi. Îmi amintesc încă de prima săptămână cu el la Eastbourne, pe iarbă. Imediat am avut senzaţii bune cu el, pentru că evident are multă experienţă. Ştiu că el a dus jucători diferiţi la nr. 1 mondial. A avut realizări cu jucători diferiţi. Ştie cum să se adapteze la fiecare jucător şi cred că asta este o calitate uimitoare'', citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510