REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Tensiuni Turcia-SUA: Ambasadorul american la Ankara, chemat să dea explicații

Tensiuni Turcia-SUA: Ambasadorul american la Ankara, chemat să dea explicații

A.F. 8 martie 2023 | 00:00 959

Turcia l-a convocat luni pe ambasadorul american Jeff Flake pentru a-i cere explicaţii cu privire la vizita în nord-estul Siriei, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a şefului Statului Major Întrunit al armatei SUA, generalul Mike Milley, relatează agenţia Anadolu.

Tensiuni Turcia-SUA: Ambasadorul american la Ankara, chemat sa dea explicatiiJeff Flake

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Întrunit, a făcut această vizită neanunţată la 4 martie pentru a avea o evaluare a misiunii americane care se desfăşoară de aproape opt ani într-o zonă controlată de Forţele Democratice Siriene (FDS), aliate cu SUA, notează news.ro.

FDS, principalul aliat local al coaliţiei conduse de SUA împotriva Statului Islamic, a jucat un rol-cheie în înfrângerea jihadiştilor în întreaga Sirie, dar sprijinul SUA pentru acest grup a fost o sursă de tensiune cu Turcia timp de ani de zile. Turcia consideră Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), vârful de lance al FDS, ca fiind aripa siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie separatistă scoasă în afara legii de Ankara, care le consideră pe ambele drept organizaţii teroriste.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au desemnat, de asemenea, PKK drept grupare teroristă, dar nu şi YPG, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intelegem de ce au primit ucrainienii aprobare de la americani ca sa sape canalul Bastroe la adancimea de peste 7 metrii. In felul acesta pentru a transporta armament in zona Marii Negre nu mai este necesar acordul Turciei. Se poate transporta pe Dunare Bastroe Ucraina si invers daca Rusia castga razboiul fara sa se afecteze prea mult sturionii care intra din mare in Dunare pe la Chilia. Tin sa va reamintesc ca Marea Neagra comunica cu Marea Azov adancime 7 metri prin stramtoarea Cherci . Acum stim de ce au vrut rusii orasul Mariopol port la M. Azov. In continuare Marea Azov are iesire la fluviul Don si printr un canal care este adanc de 7 metrii comunica cu fluviul Volga din Rusia. Panimaiet?
1
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436