REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. A fost evacuat cu sânge pe ureche. Video

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. A fost evacuat cu sânge pe ureche. Video

A.F. 14 iulie 2024 | 03:38 3540

O persoană înarmată a tras cu arma în fostul președinte Donald J. Trump la mitingul său electoral din Butler, Pennsylvania, sâmbătă, scrie The New York Times. Fostul președinte a fost evacuat, cu sânge vizibil pe urechea dreaptă, relatează AFP și Reuters. Joe Biden condamnă atacul și mulțumește Serviciilor Secrete pentru că l-au protejat pe Trump. Democratul oprește toate clipurile TV, multe dintre ele concepute pentru a-l ataca pe Trump.

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. A fost evacuat cu sange pe ureche. Video

Donald Trump, care tocmai își începuse discursul, a fost pus imediat la pământ de agenții Secret Service, responsabili cu securitatea președinților și foștilor președinți ai SUA.

După câteva momente, el s-a ridicat în picioare, înconjurat de agenți, care l-au escortat de la podium către mașină. Trump a ridicat pumnul în aer, în uralele susținătorilor săi, observându-se totodată că el are urechea dreaptă însângerată.

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. A fost evacuat cu sange pe ureche. VideoDonald Trump, evacuat de Secret Service

Secret Service: „Fostul președinte este în siguranță”

„Secret Service a implementat măsuri de protecție, iar fostul președinte este în siguranță”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului, despre ceea ce a numit un „incident”.

„Se desfășoară acum o investigație activă a Secret Service, iar informații suplimentare vor fi publicate atunci când vor fi disponibile”, a completat acesta.

Postul CNN a transmis că Trump a fost rănit, dar nu a oferit alte detalii. Nu este clar deocamdată ce leziuni a suferit acesta și cum.

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. A fost evacuat cu sange pe ureche. VideoDonald Trump, evacuat de Secret Service

Update 1:

Publicația Axios, preluată de The Guardian, relatează că Donald Trump ar fi fost atins de fragmente de sticlă.

Update 2:

Ambasadorul României la Washington a reacționat. „Tentativa de asasinat împotriva fostului președinte Trump este șocantă – ne rugăm pentru siguranța lui și îi dorim lui și celor care au fot răniți în incidentul din Pennsylvania însănătoșire grabnică. Violența motivată politic nu își are locul într-o societate democratică, nu trebuie folosită și întotdeauna condamnată”.

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. A fost evacuat cu sange pe ureche. VideoDonald Trump, evacuat de Secret Service

Update 3:

„Sunt recunoscător să aud că este în siguranță și se simte bine”, a spus Biden într-o declarație la scurt timp după ce a fost informat cu privire la incident. „Mă rog pentru el și familia sa și pentru toți cei care au fost la miting, în timp ce așteptăm informații suplimentare”.

„Jill și cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au dus în siguranță”, a adăugat Biden. „Nu există niciun loc pentru acest tip de violență în America. Trebuie să ne unim ca o națiune pentru a o condamna”.

Atenție! Video cu puternic impact emoțional!

Video 1:

Update 4:

Un martor ocular a declarat pentru BBC că a văzut un „om pe acoperiș” în apropierea mitingului președintelui Trump din Pennsylvania.

„L-am observat pe tip târându-se pe acoperișul clădirii de lângă noi”, a declarat martorul pentru BBC. „Avea o pușcă, l-am putut vedea clar cu o pușcă”.

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. A fost evacuat cu sange pe ureche. VideoDonald Trump, rănit

Update 5:

Trăgătorul din incidentul de securitate al lui Trump din Pennsylvania a fost ucis de o echipă de contra lunetiști a serviciilor secrete, a relatat o sursă pentru Fox News, citează hotnews.ro.

Update 6:

Stafful de campanie al lui Joe Biden oprește toată campania TV în care, în cea mai mare parte, îl ataca pe Donald Trump, prezentându-l ca pe un pericol pentru democrația din SUA.

Video 2:

 

O persoană a fost ucisă, în urma schimbului de focuri

Procurorul districtului Butler, Richard A Goldinger, a confirmat pentru Associated Press că atacatorul a fost împușcat. În urma schimbului de focuri, o altă persoană a fost ucisă.  

Potrivit AP, autoritățile iau în calcul varianta unei tentative de asasinat.  

De asemenea, mai mulţi lideri au postat pe X mesaje de susţinere, printre care Benjamin Netanyahu și Viktor Orban.  

„Nu există loc pentru violenţă politică în democraţia noastră”, a reacţionat şi fostul preşedinte democrat Barack Obama.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt.Ohooo,nu este asha cum crezi tu ma,pai daca in Rusia,China sau Corea de Nord orice cetatzean major si sanatos psihic avea dreptul sa detzina o arma de foc shefi acestor state erau mortzi demult,ca si la noi pe timpul lui Ceaushescu.
1
2
Omocea presedinte
0
0
va castiga cateva procente bune din povestea asta se pare ca are victoria asigurata
8
3
Panaramele de democrati detinatorii de cadavru la care se inchina iohanus sunt disperati
14
3
GL 13 XUJ CT 23 SDN DB 14 AXO CT 16 ESR fac taxi fara acte in gara Mangalia si politia doarme iar lui unchiu i-au luat numerele ca el are acte. Romania...
5
5
Sigur a fost omocea de la ape in incercarea de a fi el presedinte nu donald!
7
4
daca au ajuns la asa ceva e clar ca nu mai e mult pana departe, abia astept sa-mi iau pop-cornul si sa ma uit la razboiul lor civil, se pare ca le-a venit si lor randul sa sufere, nu doar amaratii din lumea intreaga unde unchiul Sam isi poarta razboaiele. Vor cu orice pret sa-l puna iar pe acel cadavru viu de Biden, daca nu se poate prin metode democratice, incearca alte metode, elimindandu-l pe Trump, halal democratie
26
17
Stiti ce diferenta exista intre un stat democrat si un stat ocupat? Statul democrat este ocupat de SUA.
21
20

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510