REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
25.1° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Tentativă de omor, pe strada Pescarilor: un bărbat a fost înjunghiat!

Tentativă de omor, pe strada Pescarilor: un bărbat a fost înjunghiat!

Replica API 17 martie 2022 | 00:13 5076

Sorin Costan a fost reținut pentru 24 de ore și propus spre arestare la Tribunalul Constanța! Pe 16 martie, magistrații au eliberat pe numele lui mandat pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru tentativă de omor.

strada Pescarilor

Potrivit informațiilor noastre, în noaptea de luni spre marți, 14 spre 15 martie, Sorin Costan s-a luat la harță cu un alt bărbat, pe strada Pescarilor din municipiul Constanța, pe care l-a înjunghiat în zona abdomenului. Viața victimei a fost pusă în primejdie, fiind internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Autorul faptei a fost audiat și este cercetat pentru tentativă de omor.

Pe 16 martie a fost arestat preventiv.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa . Dispune arestarea preventive, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16 martie 2022 până la data de 14 aprilie 2022 inclusiv a inculpatului COSTAN SORIN. În baza art. 230 Cod procedură penală: Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. Măsura se comunică potrivit art. 228 Cod procedură penală. Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului privind luarea faţă de acesta a măsurii arestului la domiciliu prev de art. 218 Cod procedură penală”. potrivit minutei judecătorești.

Ce spun procurorii

Prin ordonanţa din data de 15 martie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul C.S., acuzat pentru săvârşirea unei tentative la infracţiunea de omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în noaptea de 14/15 martie 2022, în jurul orei 00:45, în parcarea unui bloc de str. Pescarilor din municipiul Constanţa, în urma unui conflict spontan şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul l-a înjunghiat cu un cuţit în regiunea abdominală pe numitul B.S.T., căruia i-a provocat leziuni traumatice grave, ce necesită circa 25 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie, prin şoc hemoragic, consecutiv plăgii înjunghiate penetrante abdominale cu hemoperitoneu masiv şi interesare hepatică, care a necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă.

În cursul zilei de miercuri procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluționare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taci in mortii tai de analfabet.
0
0
Au pus numele la strada cu meseria lor !
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768