REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Teo Hira explică de ce s-au făcut locuri de parcare pe I.G. Duca! Video

Teo Hira explică de ce s-au făcut locuri de parcare pe I.G. Duca! Video

Ana Maria LIPAN 19 iunie 2023 | 00:00 5140

Mai multe persoane și-au exprimat nemulțumirea, după ce pe strada I.G Duca au fost trasate noi locuri de parcare chiar pe trotuar, reducându-se astfel lățimea acestuia. Teo Hira, directorul Confort Urban, a oferit lămuriri cu privire la noile modificări, precizând faptul că pentru efectuarea acestora s-au obținut toate avizele necesare. Aceste schimbări nu par să afecteze situația din zonă, pietonii desfășurându-și activitatea în mod obișnuit. Mai mult decât atât, șoferii au început să profite deja de noile spații amenajate. 

Teo Hira explica de ce s-au facut locuri de parcare pe I.G. Duca! Video
Recent, pe strada I.G Duca au fost trasate noi locuri de parcare, ca răspuns la numeroasele solicitări ale constănțenilor, nemulțumiți de numărul insuficient al acestora. Au existat totuși mai multe voci critice, care au reproșat autorităților că aceste modificări au fost realizate prin reducerea suprafeței trotuarelor. Potrivit acestora, pietonilor le este imposibil să circule acum în zonă. Situația la fața locului se prezintă însă altfel. Această schimbare nu pare să fi adus decât beneficii, șoferii începând deja să utilizeze noile spații amenajate. 

Teo Hira explica de ce s-au facut locuri de parcare pe I.G. Duca! Video
Teo Hira, directorul Confort Urban, a făcut precizări cu privire la reconfigurație. Acesta a oferit asigurări că pentru efectuarea modificărilor au fost emise toate avizele necesare. 

Teo Hira explica de ce s-au facut locuri de parcare pe I.G. Duca! Video
“Avem aviz de la Comisia de circulație din cadrul Primăriei, dar și din cadrul Biroul Rutier. Este loc și pentru mașina pe trotuar pe loc trasat, cu stâlpișor, dar și pentru pietoni, pe I.G. Duca. În București sunt atâtea parcări, încât nu mai ai cum să circuli pe trotuar. Poliția ne-a autorizat momentan să lucrăm doar pe porțiunea dintre bulevardul Mamaia și strada Avram Iancu, unde sunt trotuarele late. Doar am liniat primele locuri și am câștigat aproximativ 25 de spații noi. Sperăm să ajungem la 50 de locuri. O să rămână 1,20 m, 1,30 m pentru circulația pietonală.”, a declarat acesta pentru ziarul Replica.  

După cum se poate observa în imagini, pietonii nu întâmpină probleme, fiind ușor de traversat, chiar și de către o mamă cu un cărucior. Aceste modificări nu fac decât să ofere o soluție pentru una dintre principalele probleme cu care șoferii constănțeni se confruntă zilnic, anume lipsa locurilor de parcare. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510