REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apărării, rămâne la șefia Transelectrica

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apărării, rămâne la șefia Transelectrica

Andreea CONDURACHE 6 octombrie 2023 | 00:00 2051

Politician cu ștate vechi în Partidul Național Liberal și fost ministrul al Apărării, Teodor Atanasiu este propus în vederea menținerii locului în Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, acolo unde a fost numit la finalul verii anului trecut. Alături de acesta ar urma să-și păstreze locul și alți 4 colegi. Secretariatul General al Guvernului a propus și alți membri, în persoana Ancăi Mitu și a lui Adrian Borotea.

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, ramane la sefia TranselectricaTeodor Atanasiu

Adunarea Generală a Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA a fost convocată în ședință ordinară pentru data de 18/19 octombrie a.c.. Pe ordinea de zi a ședinței se numără și numirea a 7 membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere, cu o durată de 5 luni, începând cu data de 22 octombrie 2023.

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, ramane la sefia Transelectrica

Propunerile Secretariatului General al Guvernului pentru numirea în calitate de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere sunt următoarele: Atanasiu Teodor, fost ministru al Apărării, Dascăl Cătălin Andrei, Păun Costin Mihai, Vasilescu Alexandru Cristian, Zezeanu Luminița, Mitu Anca și Borotea Adrian Remus. Potrivit ordinii de zi, mandatul celor șapte membri este în continuare provizoriu, pe o durată de 5 luni, timp în care vor încasa o indemnizație lunară brută fixă de câte 17.926 de lei. Transelectrica prelungește, de fapt, mandatele provizorii pentru 5 dintre membri Consiliului de Supraveghere, 2 dintre aceștia fiind nou numiți. Este vorba despre Mitu Anca, consilier în Secretariatul General al Guvernului, dar și Borotea Adrian Remus, în trecut director al CEZ România.

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, ramane la sefia TranselectricaCătălin Andrei Dascăl

Cătălin Andrei Dascăl se află în acest consiliu din luna mai 2021. În ianuarie 2022, Dascăl era urmărit penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București pentru bancrută frauduloasă, după ce ar fi ascuns bunuri ale clubului Dinamo București, în dosarul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA.

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, ramane la sefia TranselectricaCostin Mihai Păun

Și Costin Mihai Păun se află de mai mult timp la Transelectrica. Păun a fost consilier la European Network of Transmission System Operators for Electricity şi vicepreşedinte al Romanian Energy Center, precum și membru în conducerea Electrica și ANRE.

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, ramane la sefia TranselectricaLuminița Zezeanu

Din august 2022 se regăsește la Transelectrica și altă sibiancă, Luminița Zezeanu, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și fostă șefă a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional (AMPOR), o tehnocrată considerată apropiată de PSD.

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, ramane la sefia TranselectricaAlexandru Cristian Vasilescu

Și inginerul constructor din Fetești Alexandru Cristian Vasilescu este în conducerea Transelectrica din iulie 2022. Secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului din februarie 2022, Vasilescu este finul „greului” PSD Marian Neacșu, secretar general al Guvernului.

Dar cine nu a auzit de Teodor Atanasiu? Fost deputat, vicepreședinte și ministru liberal, numit inițial în Consiliul de Supraveghere al acestei companii de stat în august 2022, cu mandat provizoriu. Atanasiu a fost unul dintre cei mai importanți lideri PNL, cunoscut drept unul dintre păpușarii partidului, cu funcții importante și mai multe mandate la șefia liberalilor.

Teodor Atanasiu a fost ministru al Apărării în mandatul de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, vicepreședinte al PNL și parlamentar cu două mandate. Nu a mai reușit să fie reales în 2016, dar PNL a avut grijă de el și l-a numit în structura de conducere a ANRE, unde câștiga 10.000 de euro pe lună. În 2020 a fost scos din funcție și a intrat într-un con de umbră până în 2022, când a fost reactivat prin numirea la șefia Transelectrica.

Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, ramane la sefia TranselectricaAdrian Borotea

Cine sunt Anca Mitu și Adrian Borotea?

Aflăm că Anca Mitu este consilier în Secretariatul General al Guvernului încă din anul 2021, iar în trecut a mai fost consilier și în SNTGN Transgaz SA, administrator provizoriu neexecutiv la SNTFM CFR Marfă SA sau consilier parlamentar la Autoritatea Electorală Parlamentară. 

Adrian Borotea are o experiență de peste 25 de ani în Energie și reglementări, fiind vicepreședinte Executiv al Asociației pentru Energie Eoliană. Borotea a făcut parte din topul managementul grupului CEZ în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta inseamna sa pupi in c*r la partid....poti sa fii "AS" in orice domeniu, nu ai partid nu ai parte de nimic. pe vremuri era o poezie "partidul", care incepea cam asa "partidul e in toate"...
0
0
E greu tată greu, trebuie să tragem tare pe cei mulți și prostii că să ne fie bine și din 4 în 4 ani să veniți la vot că vă mărim pensile, taxele, Că noi pentru voi luptam de 30 de ani să vă fie bine, doar că la voi nu se vede că sănteți mici și p****i
2
0
toti sunt inbuibati politic , asta e succesul in romanica!
3
0
Încă unul care trebuie spintecat la următoarea și inevitabila și adevărata revoluție. Hai Putine odată ....
5
0
politicul le gaseste locuri banoase si ...relaxante la toti... adeptii ,are grija ca ei sa fie platiti bine sa poata cotiza la fel! tineretul, specialisti adevarati cu studii si scoliti pleaca n europa !
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016