REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
21.1° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Teodorescu (AUR): Au fost semnalate cazuri de buletine preştampilate în Bucureşti şi în ţară; s-au deschis dosare penale

Teodorescu (AUR): Au fost semnalate cazuri de buletine preştampilate în Bucureşti şi în ţară; s-au deschis dosare penale

Victor ROTARU 10 iunie 2024 | 00:00 283

Avocata Georgiana Teodorescu, candidat AUR la alegerile europarlamentare, a semnalat, duminică, existenţa mai multor cazuri de buletine preştampilate în mai multe secţii de votare din Bucureşti şi din ţară, menţionând că au fost deschise dosare penale şi se cercetează aceste fapte de fraudă electorală.

 Teodorescu (AUR): Au fost semnalate cazuri de buletine prestampilate in Bucuresti si in tara; s-au deschis dosare penale

"În mai multe locuri din ţară şi, până în acest moment, în trei sectoare ale Bucureştiului (2, 3 şi 5), au fost semnalate cazuri de buletine preştampilate, ştampila fiind aplicată pe partidele de guvernare. Sunt cazuri de mai multe astfel de buletine, în mai multe secţii de vot. A fost chemată Poliţia, s-au deschis dosare penale şi se cercetează aceste fapte de fraudă electorală. Rugăm românii să fie foarte atenţi când li se înmânează buletinele de vot, să se uite în ele până la capăt, să le frunzărească cu atenţie, să nu cumva să fie deja preştampilate. Repet, este un caz care s-a întâmplat în trei sectoare ale Bucureştiului, mai avem şi alte comune din ţară semnalate, cum ar fi comuna Dumbrăviţa din judeţul Timiş, precum şi în alte localităţi din Ilfov", a afirmat Teodorescu, într-o conferinţă de presă.

Ea a susţinut, totodată, că au fost depistate mai multe persoane care "împart bani cetăţenilor pe stradă", pentru a-i convinge să meargă la urne şi să voteze "într-o anumită direcţie".

"O a doua situaţie deosebit de gravă vizează faptul că au fost depistate deja mai multe persoane care împart bani cetăţenilor pe stradă, pentru a-i convinge să meargă la vot şi, fireşte, a vota într-o anumită direcţie şi nu la voia întâmplării, după bunul plac al românilor. Este cazul comunei Berzovia din Caraş-Severin, este cazul localităţii Simeria din Hunedoara şi al mai multor localităţi. De asemenea, este infracţiune, este foarte grav şi a fost constatată de organele de anchetă. Vă rugăm să nu intraţi în conversaţii şi să nu vă lăsaţi convinşi de persoane care doresc să vă ofere sume de bani", a transmis Georgiana Teodorescu.

Potrivit acesteia, o altă situaţie care a fost constatată la secţiile de votare a fost împărţirea mai multor buletine de vot decât prevede legea.

"S-au împărţit, în mai multe localităţi din Ilfov şi din ţară, trei buletine de vot pentru alegerea primarului sau chiar şi mai multe. De exemplu, în Baloteşti, cetăţenii care au mers să voteze au primit câte zece buletine de vot ca să voteze primarul. În Chiajna, s-au dat câte trei şi în multe alte locuri din ţară s-a dat câte un teanc de buletine băgate unele în altele, astfel încât cetăţeanul când primeşte buletinul de vot şi ajunge în secţie să constate că are mai multe şi să voteze în toate. Este infracţiune. Toate persoanele care sunt depistate că votează în acest fel riscă ani grei de închisoare. Nu vă puneţi în pericol viaţa, sănătatea, familia, pentru a favoriza interesele politice ale unui partid sau ale altui partid. Fiecare cetăţean are dreptul să voteze pe un singur buletin de vot, în total cinci sunt la număr. (...) Nu lăsaţi să fiţi intimidaţi sau să vi se sugereze să votaţi mai mult decât trebuie", a punctat candidata AUR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016